Preşedintele Pro România, Victor Ponta, afirmă că în toate ţările UE se pot susţine spectacole în interior cu un număr redus de spectatori, dar în România “dispreţuim artiştii punându-i in situaţia de a pregăti degeaba un spectacol pentru aer liber care oricum nu poate avea loc din cauza ploii”, informează Agerpres.

“În toate ţările UE (inclusiv cele din jurul nostru, Ungaria, Bulgaria, Cehia, dar şi în Italia sau Spania) se pot susţine spectacole şi în interior cu un număr redus de persoane în săli mari. De ce ne chinuim şi dispreţuim noi artiştii punându-i în situaţia de a pregăti degeaba un spectacol pentru aer liber care oricum nu poate avea loc din cauza ploii? Condiţiile sanitare legale se pot controla mult mai bine într-o sală de spectacol cu locuri fixe şi ocupate din doi în doi decât în supermarket sau în autobuz! Şi facem alegeri locale cu milioane de oameni – dar nu putem să vedem un spectacol!”, a scris Ponta, duminică, pe Facebook, potrivit agerpres.ro

Liderul Pro România se întreabă dacă este vorba de “o atitudine intenţionată” a autorităţilor în condiţiile în care ţările europene care, în prima jumătate a lunii iulie aveau probleme sanitare mai mari decât România, au reglementat această situaţie.

“E o atitudine intenţionată? Toate ţările europene care la 1-15 iulie aveau situaţii sanitare mai dificile decât România au reglementat problema spectacolelor! Din respect pentru munca artiştilor, pentru cultură, pentru miile de angajaţi care trăiesc din evenimente, pentru identitatea lor spirituală, România trebuia să facă ce au făcut celelalte ţări – dar în România avem un absent ministru al Culturii şi un cântăreţ din mandolină la chefuri ca prim-ministru”, a adăugat Victor Ponta.

 
Articolul precedentȚuțuianu: ne-am propus să consolidăm statutul Pro România ca partid de centru-stânga
Articolul următor100% TU DECIZI! Eugen Tomac, omul care nu face nimic fără să-l întrebe pe Traian Băsescu