Fostul premier și lider PSD Victor Ponta a declarat marți că în opinia sa liberalii sunt principalii interesați să candideze pe liste comune cu social-democrații la alegerile de anul viitor.

„Eu cred că cei de la PNL se tem că vor ieși pe locul 4 la alegeri”, după PSD, AUR și USR, a explicat Ponta, în prezent consilier pe politică externă al premierului Marcel Ciolacu (PSD).

Ponta a adăugat că estimează „un scor foarte bun” pentru AUR la viitoare alegeri, „pentru că sunt anti-sistem”.

El a precizat că are o relație „normală, ca între doi oameni politici”, cu liderul AUR George Simion, căruia i-a spus că din tribună e ușor să înjuri, dar trebuie să fii pregătit să intri pe teren dacă ești chemat, aluzie la o eventuală intrare la guvernare a AUR.

O alianță PSD-PNL în acest moment s-ar diferenția de fostul USL prin faptul că în 2012 PNL și PSD conduse de Crin Antonescu și Victor Ponta „aveam dușmanul comun” în persoana lui Traian Băsescu. „Acum nu mai știu care e dușmanul”, a indicat Ponta.

„PSD niciodată nu s-a plâns de USL. Cei care s-au plâns au fost peneliștii. De fapt USL-ul s-a rupt când a venit dl Iohannis în PNL. Mi se pare, așa, o joacă a istoriei, că dl Iohannis vrea cumva să refacă USL-ul pe care l-a distrus atunci. Dacă își dă seama, pot să-l laud pe dl Iohannis”, a mai declarat fostul lider și premier PSD.

PNL nu exclude nicio variantă de alianţă pentru alegerile din anul 2024, începând cu cele europarlamentare şi încheind cu alegerile prezidenţiale, a declarat, marţi, la Parlament, secretarul general al PNL Lucian Bode, menţionând însă că, în acest moment, nu există discuţii punctuale pe acest subiect cu PSD.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentGeoană vorbește despre plecarea din NATO: “Ştiţi cum este, fiecare dintre noi crede că este de neînlocuit”
Articolul următorMăsurile de austeritate, decise în Coaliție – Ce taxe și impozite se pregătesc