Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că situația pierderilor omenești din cauza Covid-19 este mai grea decât cea de la Colectiv, asta pentru că acum mor mai mulți oameni. Victor Ponta susține că actualul Guvern nu a luat măsuri pentru a împiedica decesul din cazua virusului, dar cu toate acestea președintele Iohannis laudă activitatea Guvernului.

“Domnul preşedinte ne spune că e foarte bine, că Guvernul gestionează foarte bine situaţia. Dar dacă o gestiona rău cum era? Pe zi mor 60 de oameni, mai mulţi decât cei de la Colectiv. Eu am demisionat pentru un accident la care nu aveam eu treabă, nu se ocupa Guvernul de treaba asta. Acum mor 60 de oameni în fiecare zi. E un nou Colectiv. Şi Iohannis spune că Guvernul gestionează bine? Dar câţi trebuie să mai moară?

În România, numărul deceselor e de trei ori mai mare decât în celelalte ţări raportat la numărul persoanelor îmbolnăvite. România este ţara care face cele mai puţine teste, care după opt luni are exact acelaşi număr de paturi la ATI. Sau probabil mai mic. România e ţara care are exact acelaşi număr de angajaţi la DSP. Ne supărăm că sună bolnavii la DSP şi nu răspunde nimeni. Nu s-a mai angajat niciunul în plus”, a declarat fostul premier.

Ponta a mai punctat faptul că Guvernul PNL a neglijat adevăratele probleme din domeniul sănătății și că în loc de asta și-a văzut interesele politice, mai exact s-a ocupat de organizarea alegerilor locale.

“Asta trebuia să facă Guvernul, nu să facă alegeri. Auzim în fiecare zi de colegi infectaţi. Ludovic Orban doarme bine?

Problema e următoarea. Nu are cum să fie logic atâta tim cât există două elemente. Oamenii spun că e rău. Dar dacă ăştia organizează alegeri înseamnă că nu e aşa de rău.

Având în vedere că avem alegeri în decembrie şi că Iohannis şi Orban ies aşa des înseamnă că lucrurile sunt chiar bune”, a spus Ponta la România TV.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentAEP anunță că a stabilit modelul şi dimensiunile buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare
Articolul următorCristian Rizea, despre Gică Popescu: A fost arestat tot la ordinul lui George Maior și Vasile Dîncu, cu complicitatea lui Victor Ponta și a lui Gabi Oprea