Lucrările la parcarea subterană de la Decebal vor fi finalizate în maximum două luni, a anunţat, miercuri, fostul primar Robert Negoiţă, candidat al Alianţei Pro Bucureşti 2020 la Primăria Sectorului 3.

Negoiţă a prezentat stadiul lucrărilor care au început în urmă cu aproape doi ani, menţionând că proiectul este finalizat 95%.

“Este un moment de satisfacţie pentru noi toţi. Este un proiect unicat în România. Este un proiect atât de necesar în Bucureşti şi mă bucur că suntem trecuţi de 95%, aproape gata şi la suprateran, dar şi la interior. Suntem foarte aproape de final. (…) Discutăm de o parcare care este sub bulevard, de fapt este un complex, nu doar o parcare. Am început-o acum un an şi ceva şi ea avea termen de finalizare anul viitor, dar o să o finalizăm într-o lună de zile, maxim două”, a declarat Robert Negoiţă.

El a explicat că până în prezent lucrările au costat 60 milioane de lei, menţionând că proiectul cuprinde 750 de locuri de parcare şi spaţii conexe – spălătorie, vulcanizare, service şi spaţii de depozitare.

“Referitor la preţ, pentru că s-au făcut speculaţii, până în acest moment, repet suntem trecuţi de 95%, am decontat mai puţin de 60 milioane de lei, şi aici discutăm de sume fără TVA pentru că este un obiectiv care aduce profit şi recuperăm TVA-ul, din care aproape 20 milioane lei s-au dus la utilităţi, (…) aproximativ 20 milioane de lei ne-a costat partea de suprateran: bulevardul, zona pietonală, spaţiile verzi, (…) rămân 20 de milioane partea de subteran. Dacă scădem 25% ceea ce nu este parcare şi împărţim la aproximativ 750 de locuri de parcare, dă o sumă derizorie”, a explicat Negoiţă.

Acesta a menţionat că un etaj va fi parcare de reşedinţă pentru riverani, iar un altul va fi parcare în interes municipal, precizând că spaţiile de depozitare pot fi folosite pentru biciclete sau cauciucurile de vară sau iarnă.

“Nu este doar parcare, este mult mai mult decât atât. De exemplu, încurajăm mersul pe bicicletă, dar iarna nu putem să mergem pe bicicletă şi trebuie să o depozităm undeva, avem un spaţiu special pentru a depozita biciclete. Ne schimbăm cauciucurile primăvara şi toamnă. Unde pui cauciucurile de vară când le-am schimbat cu cele de iarnă? Avem spaţii special amenajate unde le putem depozita. Veniţi la vulcanizare, schimbaţi cauciucurile şi le depozitaţi. (…) Ne-am gândit la chestiunea asta pentru a crea facilităţi locuitorilor”, a spus Negoiţă.

El a menţionat că 80% din lucrare este executată de către societăţile primăriei.

“Este o lucrare pe cât de importantă, pe atât de necesară. Este o lucrare care durează foarte mult în timp, este un proiect la care am muncit foarte mult. (…) Iată că putem face lucruri bune, ieftine şi într-un termen foarte scurt. (…) Asta este o lucrare de o complexitate similară cu ce am văzut la metrou, numai că a durat un an şi ceva. (…) Este absolut necesară. Toţi ştim că aici circulaţia se bloca pentru că se parcau maşini, în două sau trei rânduri, aproape nu mai era loc de trecere. Lăsând la o parte partea de aspect că este dezolant să vezi maşini parcate pe bulevard, partea de trafic, partea de poluare, iată acum se circulă normal pe bulevard, avem locuri de parcare faţă de ceea ce era au crescut cu 400 – 500%. E un alt confort”, a mai spus Robert Negoiţă. 

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentCandidatul Pro România la Primăria Iași, Sorin Iacoban: Este vremea modificării tipului de relaționare a cetățenilor cu proprii lor reprezentanți.
Articolul următor100% TU DECIZI! Radu Oprea, ministru la evaziune, anchetat pentru spălare de bani