Gabriel Grigore Mocanu, consilier local Pro România în Făurei, a renunțat la ordinul de protecție instituit la jumătatea lunii octombrie împotriva soțeiei cu care avea un copil de 9 ani, ordin prin care femeii îi era interzis să se apropie de soţ la mai puţin de 50 de metri timp de trei luni.

Bărbatul a susţinut în faţa instanţei că în timp ce el se uita la televizor cu copilul, femeia, care s-ar fi aflat în stare de ebrietate, a intrat pe uşă şi i-a cerut acestuia să bea împreună cu ea. Pentru că a fost refuzată, aceasta a devenit violentă, motiv pentru care consilierul local a fost nevoit să sune la 112 şi să ceară ajutor poliţiştilor.

„A început să-l lovească cu palmele, pumnii, cu un pahar în zona feţei, gâtului, abdomenului. În urma acestor lovituri, i-au rămas leziuni. Reclamantul arată că şi în trecut s-au mai întâmplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de către soţia sa”, se arată în motivarea deciziei instanţei.

Bărbatul a mai declarat în faţa instanţei că a fost nevoit să plece de acasă din cauza soţiei şi a subliniat că femeia devine violentă atunci când consumă băuturi alcoolice.

Pe 1 noiembrie, Tribunalul Braila a judecat apelul depus de soția lui Mocanu împotriva sentinţei din 15 octombrie, cerându-le judecătorilor „sa fie diminuată distanţa pe care trebuie să o menţină faţă de soţ”.

La acelaşi termen, consilierul local din Făurei a renunţat la ordinul de protecţie emis pe numele soţiei sale, motivând că ”nu mai există nicio stare de pericol creată de pârâtă”.

„Având în vedere că intimatul victimă Gabriel Grigore Mocanu a renunţat la judecata cererii privind emiterea ordinului de protecţie, Tribunalul urmează să admită apelul, să anuleze sentinţa şi în rejudecare să ia act de renunţarea victimei la judecata cererii privind emiterea ordinului de protecţie”, a constatat instanţa.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentIoan Talpeș: „Marea resetare înseamnă că vom plăti mai mult la energie ca austriecii, deși avem mai multe resurse decât ei”
Articolul următorVictor Ponta despre balbaieile autoritatilor: ”Atunci de ce să îmi mai fac certificat? Reguli bune sunt aplicate aberant”