Pro România cere demisia prefectului judeţului Sibiu, Mircea Creţu, aflat în concediu medical fiind bolnav de COVID-19, pe care îl acuză de o gestionare ineficientă a situaţiei, după ce judeţul a ajuns să aibă cea mai mare rată de infectare din ţară, de peste 7 la mia de locuitori, potrivit Agerpres.

“Pentru acţiune în situaţie de criză, Prefectura Sibiu are nevoie de un lider cu putere de decizie. Ştiind ce înseamnă gestionarea unor situaţii de urgenţă, îmi este clar că prefectul Creţu nu poate reacţiona eficient în momente de criză. Creţu nu este capabil să acţioneze cu exactitate şi eficienţă şi nu este la prima abatere. Domnule premier, vă rog, gândiţi-vă că mâine putem avea un cutremur devastator!? Nu lăsaţi judeţul Sibiu şi viaţa sibienilor pe mâna prefectului Creţu. Nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză. Dacă ţineţi să-l faceţi ceva, faceţi-l director de imagine sau purtător de cuvânt, dar nu gestionar al situaţiilor de urgenţă”, a declarat liderul Pro România, fostul subprefect Horaţiu Marin.

În prezent, şedinţele de urgenţă sunt conduse de subprefectul Rareş Macrea, care a admis miercuri seara că se ia în calcul carantinarea municipiului Sibiu.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentVictor Ponta anunță că Pro România susține „Pactul pentru muncă – Împreună reconstruim România”
Articolul următorPro România: ”Legea este pentru ceilalti romani – nu pentru Prefectii Guvernului “Orban”!”