Pro România Braşov solicită conducerilor Primăriei municipiului şi clubului sportiv Corona să ceară scuze handbalistelor, dar şi cetăţenilor oraşului, în urma deciziei de joi a Agenţiei Naţionale Anti-Doping, dar şi refacerea echipei de handbal feminin sub denumirea de Rulmentul.

“Iată că se confirmă scenariile negative şi edilul oraşului nostru a mai reuşit o performanţă greu de egalat, să distrugă echipa de handbal a braşovenilor, după ce, în urmă cu câţiva ani, a dat jos numele cu care Braşovul se identifica în handbalul feminin, Rulmentul, acum a îngropat de tot această echipă. Să nu ai grijă de un fenomen sportiv al oraşului pe care îl conduci, doar din dorinţa de a deţine control total prin punerea în funcţii de conducere exclusiv a oamenilor ascultători din propriul partid, denotă o mentalitate învechită de care braşovenii ar trebui să ţină cont pe viitor. (…) Pentru lipsa totală de profesionalism, solicităm să se ceară scuze public jucătoarelor cărora le-a fost aproape distrusă o posibilă carieră de răsunet mondial, chiar dacă şi ele puteau să se informeze mai bine, iar cetăţenilor municipiului Braşov, care au contribuit la bugetul echipei, să li se ceară scuze pentru folosirea precară a fondurilor publice”, se arată în comunicatul Pro România, potrivit agerpres.ro.

Sursa citată mai solicită ca, pe viitor, echipa de handbal să revină la numele “Rulmentul”, care a consacrat-o în trecut, sub o conducere care “să nu fie politică”.

“Propunem, pentru viitor, consultarea oamenilor cunoscători de handbal din oraş – foşti şi actuali jucători/jucătoare, conducători, chiar suporteri fideli – şi refacerea echipei de handbal feminin sub numele Rulmentul Braşov, cu o conducere sănătoasă care să nu fie politică”, se arată în comunicatul Pro România.

La jumătatea lui noiembrie 2019, mai multe jucătoare de la Corona Braşov, unele dintre ele convocate şi pentru Campionatul Mondial din Japonia, au fost acuzate că au apelat la o terapie interzisă, cu laser intravenos, pe care au urmat-o în cadrul unei clinici medicale private din Braşov.

Comisia de Audiere a sportivilor şi personalului asistent a ANAD a stabilit, miercuri, pedepse cu suspendarea între 15 şi 20 de luni pentru cele 17 jucătoare de la Corona Braşov care au încălcat regulamentul anti-doping, dar şi pentru medicul clubului, Mihai Capră – 4 ani, şi fostul preşedinte, Liviu Dragomir – 2 ani şi 6 luni.

Conform deciziei ANAD, se va deduce durata suspendării provizorii din data de 25 noiembrie, 26 noiembrie, 29 noiembrie sau 3 decembrie, în funcţie de momentul în care sportivele au fost anunţate de ANAD.

În termen de 21 de zile, sportivele pot face Apel la decizia Comisiei.

 
Articolul precedent100% TU DECIZI! Nicolae Robu, primarul îndrăgostit de palmieri și papagali. Finanțări ilegale din dragoste de fotbal
Articolul următorVictor Ponta despre măsurile guvernului: Totul pentru ei, rudele, pilele si relatiile lor – nimic pentru romani!