Fostul premier Victor Ponta, în mandatul căruia s-au organizat ample manifestații anti-cianuri, reacționează ironic după includerea Roșiei Montana în patrimoniul UNESCO. El spune că României nu îi trebuie bani din exploatări aurifere pentru că „nu suntem noi niste parliti cum sunt China, Rusia, Australia, SUA si Canada”.

„Ok – am inteles ! USR PLUS au obtinut inca o “victorie pentru istorie” ! Nici macar Romania nu va mai putea sa isi exploateze resursele naturale ( asa s-a si cerut in editorialul publicat zilele acestea la Budapesta). Cu adevarat “o victorie istorica”. De fapt nici nu vrem bani din redevente, impozite, taxe , investitii , salarii …. Nu ne trebuie noua ca nu suntem noi niste “parliti” cum sunt China, Rusia, Australia, SUA si Canada ( am pus doar primele 5 tari din topul exploatarii aurului)!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

El a spus, în aceeași notă ironică, că așteaptă ca USR PLUS să câștige și procesul intentat României de RMGC.

„Acum sper ca USR PLUS sa castige si procesul international de la Washington( asa au spus)! Si daca, cumva, Doamne Fereste, prin absurd, din vina “pesedistilor” si a “coruptiei”, se pierde procesul – sunt convins ca banii datorati de Romania vor fi platiti direct din salariul lor de Domnii Ciolos, Barna, Gotiu & Co ( ca doar nu ii dau tot de la romani)! O “victorie pentru istorie” – la fel ca “victoria din 23 August a Revolutiei sociale si nationale, antifasciste si antiimperialiste”

PS – cred ca cei mai fericiti sunt acum cei de la RMGC – de multi ani au renuntat in mod real la ideea de a exploata ei ( era clar ca nu vor putea) – din acest motiv au mers in proces doar pe ideea de despagubiri. Probabil la fel de fericiti cei de la Budapesta care considera ca este aurul lor – nu al romanilor ! Dar ii rezolva USRPLUS si pe ei!”, a mai scris Ponta.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentCe cred românii despre lupta internă din PNL și cui dau cele mai multe șanse la șefia partidului
Articolul următorA guverna sau a nu guverna!- SONDAJ INSOMAR