Fostul premier, Victor Ponta, a criticat modul în care țara este guvernată și a atras atenția asupra împrumuturilor uriașe făcute de coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR.

„Marea problemă a României este că banii pe care Guvernul îi împrumută zi de zi nu sunt bani care rămân în ţară. Alte ţări au împrumutat bani şi şi-au făcut drumuri, aeroporturi, spitale, şcoli. Cine se uită pe cifrele oficiale date de BNR şi de Eurostat arată că România împrumută foarte mulţi bani cu dobânzi mare. Ştiţi ce face cu ei? Îi dă pe produse importate din alte ţări. Cu banii ăia împrumutaţi susţinem producătorul din alte ţări din China, Turcia, Ungaria sau Polonia.

Cea mai proastă soluţie e să te împrumuţi cu bani şi să nu rămâi cu ceva după banii ăia. Nu rămâne nimic în ţară.

Va fi peste 50%. La un moment dat, că nu vor mai fi bani pentru pensii, salarii. Nici anul ăsta nu s-au mărit. Va fi foarte greu să le plăteşti pe cele din acest moment la valoarea actuală dacă nu reuşeşti să găseşti o soluţie de repornire a economiei.

Nu cred că le putem cere copiilor noştri să rămână în România să plătească datoria noastră. Aş vrea să rămână şi să trăiască bine. Ar trebui ca banii pe care-i împrumutăm să-i folosim pentru ei (pentru copii), pentru investițiile în educaţie. Sunt bani pentru viitor. Investiţii în sănătate, sunt bani pentru viitor.

Acum economia e îngheţată. Politica e prinsă în capcana alegerilor interne din PNL. Partea de guvernare în 2021 e un an pierdut. Să dea Dumnezeu în 2022 să avem guvernare.

Să rugăm Guvernul, miniştrii, domnul Cîţu, să aloce mai puţin timp pentru alegeri. Personal, cred că partea asta cu alegerile în PNL e decisă. O să fie domnul Cîţu preşedinte.

Să aloce cât mai mult timp pentru guvernarea ţării. Mai multă guvernare şi mai puţină bătălie în partide ne-ar ajuta. Cred că domnul Cîţu ar câştiga mai multe voturi la congresul PNL dacă ar face un baraj, un dig în zona Alba, un judeţ super liberal unde toată lumea e cu PNL, decât dacă merge la o şedinţă de partid unde se împunge cu domnul Orban”, a spus Victor Ponta.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentEXCLUSIV Agricultorii își spun oful: Suntem pierduți. Nu avem nicio șansă
Articolul următorRăsturnare de situație în criza gunoaielor din Sectorul 1! Finanțele au sesizat Parchetul General – bunurile lui Bogdan Adimi, puse sub SECHESTRU