Victor Ponta, liderul Pro România, a anunțat, miercuri seara, la România TV, că a discutat cu omologii din PSD și ALDE, Marcel Ciolacu și Călin Popescu Tăriceanu, pentru adoptarea, în Parlament, a unei legi prin care amenzile să fie anulate. În caz contrar, instanțele din România vor fi blocate de sute de mii de procese.

”Noi, de la Pro România, suntem singurii care am votat împotriva decretului de prelungire a stării de urgenţă. Am spus foarte clar, orice restricţionare a drepturilor – şi e normal să existe restricţii în perioade dificile – dar aceste restricţii trebuie impuse de către Parlament pentru că poporul căruia îi restrângi drepturile sau îi măreşti amenzile a votat Parlamentul, nu l-a votat pe Ludovic Orban, care nu a candidat la nimic, nu l-a votat pe domnul Vela şi pe toţi ceilalţi din Guvern, însă Guvernul PNL, tocmai pentru că nu reprezintă decât 15 -20 la sută din Parlament, a încălcat tot timpul Constituţia şi nişte reguli care se aplică în toate ţările şi anume că, dacă vrei să restrângi drepturi, este prevăzut în Constituţie, te duci la Parlament. Ei nu vor să bage în seamă Parlamentul şi CCR le-a spus astăzi ceea ce era evident.

Cu siguranţă, dacă nu vrem să-i trimitem pe cei 300.000 – 400.000 de români să avem 400.000 de procese, trebuie să adoptăm rapid – şi am vorbit şi cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Ciolacu, o să vorbesc şi cu ceilalţi lideri din Parlament – o lege în Parlament care să reglementeze această problemă. Altfel, o să avem 400.000 de procese şi cred că justiţia are alte lucruri de făcut decât să constate în 400.000 de procese că Guvernul Orban, din incompetenţă, din aroganţă, din infatuare, din parvenitism, şi-a bătut joc de toţi românii.

Explicăm noi, (…) le spunem oamenilor: atenţie, amenzile vechi sunt în vigoare, cele mărite prin ordonanţă militară, nu. Domnul Orban, în loc să explice chestia asta, am văzut că, până la această oră, a bătut câmpii pe la televizor ce rea este Curtea Constituţională, că nu trebuie să respectăm deciziile Curţii. Astăzi, de exemplu, CCR a mai decis ceva, că legile pe care le-am adoptat noi toţi, în Parlament, legate de ratele la bănci, de taxele la stat şi utilităţi sunt neconstituţionale. Ce ar trebui să spun acum? Să spun, cum a zis domnul Iohannis ieri şi ce spune domnul Orban azi: Nu respectaţi deciziile CCR, nu plătiţi rate la bănci, nu plătiţi utilităţile? Asta este haos, incompetenţă, aroganţă şi impostura unui Guvern care şi-a bătut joc de România în ultimele 7 luni

E haos produs din incompetență, aroganță și impostură a unui guvern care își bate joc de români de 7 luni.”, a spus Victor Ponta.

Articolul precedentOpozitia anunta un proiect de lege pentru anularea directa a amenzilor date in perioada starii de urgenta
Articolul următorReuniune la nivel înalt a liderilor din statele membre ale Uniunii Europene