Decizie crucială pentru Victor Ponta și Dan Șova. Dosarul Turceni-Rovinari, rejudecat de Înalta Curte de Casație și Justiție, a ajuns din nou la final. Magistrații ar trebui să se pronunțe, luni, definitiv în dosarul deschis pentru infracțiunile de fals în înscrisuri, spălare de bani, evaziune fiscală și abuz în serviciu. 

Completul de judecată format din 5 magistrați ai Înaltei Curți de Casație și Justiție ar trebui să dea, luni, o decizie finală în dosarul “Turceni – Rovinari”, în care Victor Ponta și Dan Șova au fost acuzați de diverse infracțiuni asociate corupției, precum fals în înscrisuri oficiale, evaziune fiscală, dar și spălare de bani, potrivit Realitatea Plus.

În acest dosar, Victor Ponta a fost trimis în judecată în septembrie 2015, alături de fostul senator Dan Şova, de Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Victor Ponta și finul lui Vasile Dâncu, întâlnire într-un restaurant de fițe. Pune ceva la cale fostul premier?

În 2018, Ponta și Șova au fost achitați, iar asupra procurorilor a planat suspiciunea că întregul rechizitoriu ar fi fost contrafăcut. DNA a decis rejudecarea dosarului, pe fondul scandalului legat de completul de 3 judecători.

Completul de 5 judecători al ICCJ a finalizat dosarul în iunie 2023, dar mai multe termene de pronunțare au fost amânate. Așadar, urmează să aflăm luni dacă magistrații mențin achitarea celor 2 sau aceștia vor primi alte pedepse.

Adrian Duicu, condamnat definitiv de DNA, ales în noua conducere PRO România. Ar fi făcut trafic de influență chiar în biroul lui Ponta

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentVictor Ponta: Nu cred că Voiculescu și-a luat bani într-un cont. Eu nu-i consider vinovați până nu vine o decizie a judecătorilor
Articolul următorMoțiune simplă, depusă în Parlament împotriva Ligiei Deca: Menține învățământul într-o stare dezastruoasă