Victor Ponta și-a amintit abia acum de existența și tacticile Statului Paralel. Fostul premier se judecă acum cu DNA și cu procurorul care a instrumentat cauza „Turceni-Rovinari”. Ponta a declarat în exclusivitate pentru Realitatea PLUS că este vorba despre un dosar fabricat politic la comanda Laurei Codruța Kovesi, prin intermediul procurorului Jean Uncheșelu. Jurnaliștii Realitatea PLUS au încercat să îl contacteze pe procurorul vizat de acuzații, dar până la acest moment, Jean Uncheșelu nu a oferit o reacție. 

N-am putut s-o dau în judecată și pe dna Kovesi, ca nu si-a pus semnatura pe niciun act, l-a bagat mereu in fata pe Uncheselu. Singurul act pe care l-a semnat dna Kovesi a fost promovarea lui Uncheselu la Parcehetul European, l-a rasplatit pentru dosarul pe care mi l-a facut mie și altora ca Uncheselu are doar dosare politice. 

Victor Ponta recunoaște înțelegerea pe care o avea cu statul paralel: Nu mă așteptam să-mi facă dosar!

Ordinul de cercetarea mea penala dintr-un scop pur politic – inainte de Jean Uncheselu au mai fost vreo 3-4 procurori care au lucrat la acest faimos dosar Turceni-Rovinari. Toti au spus: <<Domne, nu exista vreo fapta penala, nu avem ce sa cercetam>>.

Dna Kovesi, dupa ce a venit Iohannis presedinte, probabil incercand sa-si salveze propria functie, i-a zis: << Iata, il aduc eu, capul lui Ponta, ca sa-si de demisia>>.

Sunt convins ca dl Uncheselu a fost adus de la Craiova din pozitia de simplu procuror – daca nu ma insel, el e profesor de sport, pe asta cu Dreptul a facut-o dupa-aia. A fost adus de la Craiova in Bucuresti de dna Kovesi, cu siguranta la recomandarea unor oameni din Servicii pe criteriul <<Il avem la mana, va face orice ii spunem noi>>”, a afirmat Victor Ponta

Sursa: Newsinn

Articolul precedentDatoria publică a României a depășit 50% din PIB. Cât de mare este riscul de înghețare a pensiilor?
Articolul următorAlegeri locale 2024. Lista candidaților la Primăria Capitalei a fost definitivată