Fostul premier Victor Ponta a dezvăluit în emisiunea lui Marius Tucă, de la Gândul, că a fost nevoit să o propună pe Laura Codruța Koveși pentru funcția de șef al DNA pentru „a face pace” cu Traian Băsescu.

„Pentru că așa m-am înțeles cu Băsescu, că gata, va fi pace.

Era după alegeri. Legea spunea clar că președintele pune la propunerea ministrului Justiției și era liberă funcția de vreo șase luni”, a declarat Victor Ponta.

Elena Udrea a făcut lobby pentru ca Laura Codruța Koveși să ajungă la vârful DNA, potrivit lui Victor Ponta.

„Știi cine a fost mare susținător? (n.r. – Elena Udrea)  A fost mare susținător. (…) Da, aș mai face greșeala asta și de aia nu o să mai ajung în funcția aia. De ce? În mintea mea stupidă din 2013 e ceva ce e valabil și în 2022 și tot nu o învăț minte.

Am zis că pe poporul pe care am ajuns să-l conduc ca prim-ministru îl interesează economia, salariile, banii, autostrăzi, școli, spitale. Astea între Băsescu și Ponta… Ce-i interesează pe oameni cine e procuror și șef la DNA? Procurorul ne anchetează pe noi, nu pe popor.

Eu tot mă uit și văd că nu există subiectul economic în 2022″, a mai transmis Victor Ponta.

 

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentA apărut o nouă structură în Guvern. Cine sunt și ce atribuții vor avea cei 25 de proaspăt angajați la stat
Articolul următorAnchetă explozivă marca Culisele Statului Paralel – Baronii locali care fac legea în politică, mână în mână cu interlopii și funcționarii publici