Fostul premier reacţionează la conflictul violent care a avut loc între mai mulți cetățeni români pe aeroportul din Luton, vineri dimineaţa, în jurul orei locale 8.00. Bărbaţii au fost filmaţi în timp ce îşi împărţeau pumni între scaune, în zona de aşteptare, moment în care toţi cei din jur au început să se panicheze şi să ţipe, iar unii chiar s-au implicat în bătaie.

“Îmi amintesc ca era o lege care permitea autoritatilor romane sa retraga pasaportul unor asemenea cetateni pentru cativa ani. Cand eram Prim-Ministru am vrut sa iau aceasta masura impotriva unor indivizi si au sarit toata Opozitia si media ca ‘sunt impotriva Diaspora’ – #Puie Monta! Acum legea nu cred ca mai este in vigoare – sau nu se aplica! Oare e mai bine?”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, referindu-se la o bătaie între români care a avut loc pe Aeroportul Luton, că incidentul a fost generat de o dispută între membrii aceleiaşi familii, iar autorităţile britanice au reţinut 17 persoane implicate, din care 12 au fost prezentate instanţei. Patru persoane au fost transportate la spital, fără a fi necesară internarea acestora. Niciunul dintre cei implicaţi nu a solicitat asistenţă consulară. Reprezentanţii aeroportului s-au declarat şocaţi de incident şi au precizat că vor manifesta toleranţă zero faţă de violenţă.

Presa britanică a prezentat şi numele celor implicaţi: Iulian Calota, 55 de ani, din Henley Road, Ilford; Marcas Mihai, 25 de ani, din Church Hill, Londra; Oliver Vaduva, 20 de ani, din Kimberley Road, Londra; Stefan-Eugen-Mihai Stlica, 18 ani, din Henley Road, Ilford; Ion-Claudiu Veriga, 24 de ani, din Clacton Road, Londra; Boss Veriga, 28 de ani, din Winchester Gardens, Luton; Florin Mihai, 22 de ani, din Henley Road, Ilford; Iulian Veriga, 39, din Kenilworth Avenue, Walthamstow; Vijay Vaduva, 20 de ani, din Henley Road, Ilford; Marius Mihai, 21 de ani, din Azalea Close, Ilford; Marian Gigiu, 47, din Union Street, Dunstable.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentDavid Saranga: „Hamasul are un singur motiv, acela de a șterge Israelul de pe hartă”
Articolul următorCe se află în spatele “execuției” lui Vanghelie. Cine îl protejează pe Geoană – Culisele statului paralel, ora 18