Ambasadorul Israelului în România a comentat, la Realitatea PLUS, conflictul israeliano-palestinian, care a repornit violent zilele acestea. David Saranga a precizat că armata israeliană s-a retras din Fâșia Gaza încă din 2005, iar guvernul de la Ierusalim va face orice să-și apere cetățenii.

David Saranga: „Comunitatea internațională trebuie să trimită un mesaj în care să spună că nu se mai poate continua cu o ploaie de rachete asupra țintelor civile. Israelul trebuie să facă tot ce e posibil pentru a-și apăra cetățenii. E un act de terorism din partea islamiștilor de la Hamas. Ce vedem azi în zonă, este o escaladare. Vom face tot ce e posibil să gestionăm această situație. Lumea e speriată. Când văd rachete, încerc să sun acasă. Nu e ceva ușor, rudele mele de cele mai multe ori sunt în adăposturi. Hamasul are un singur motiv, acela de a șterge Israelul de pe hartă. Acest lucru nu se va întâmpla. Israel s-a retras din Fâșia Gaza din 2005. Orașele din sudul Israelului suferă de această situație din 2005, zi de zi. Guvernul israelian va face ce a făcut până acum, să-i apere pe cetățenii israelieni. Nu e prima data când avem conflict în Orientul Mijlociu. După ce situația se va calma, turismul va reveni la normal.”

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentJudecătoria sectorului 5: Lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate drepturile la sănătate și la apărare
Articolul următorReactia lui Victor Ponta la scandalul rusinos la adresa românilor din Marea Britanie: ”Oare e mai bine?”