Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri, cu ocazia votului pentru încuviințarea stării de alertă, că parlamentarii formaţiunii vor vota împotriva pentru a nu da mai multă putere Guvernului Orban, care este ”incapabil să-şi apere cetăţenii”.

”Există şi voturi împotrivă. Alături de colegii de la Pro România votăm împoptriva acestei proceduri foarte ciudate. În Parlament, nu votezi hotărâri de Guvern. Vom vota împotrivă pentru că nu faceţi altceva decât să daţi puteri mai mari unui guvern incaabil să îşi apere cetăţenii”, a afirmat, miercuri, Victor Ponta, în cadrul şedinţei Parlamentului în care se încuviinţează starea de alertă.

Liderul Pro România a făcut referire la legi pe care le considera importante şi care ar fi trebuit discutate de Parlament, nu încuviiţarea stării de alertă.

”Să votăm măsuri economice că nu vom mai păţi ca în 2010 când firmele şi românii au plătit greşelile şi hoţiile celor de la guvernare”, a mai declarat Ponta, completând că nu doreşte mai mult putere pentru ”un guvern care gândeşte cu minte de miliţian de dinainte de 1989”.

”Să votăm să interzicem Guvernului să mai vândă muncitori, buşteni, grâu (…) E un guvern ilegitim care trebuie dat jos, nu să îi fie date mai multe puteri”, a mai declarat Victor Ponta.

Articolul precedent”Democrația românească în derivă”. Moțiune simplă depusă împotriva ministrului de interne
Articolul următorAdrian Țuțuianu: Statul român are obligaţia să procedeze la testarea în masă a cetăţenilor