Liderul Pro România, senatorul Adrian Ţuţuianu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă online, că statul român are obligaţia să procedeze la testarea în masă a cetăţenilor pentru COVID-19.

“N-am văzut public o anchetă făcută de DSP Dâmboviţa, dar am să vă spun opinia mea: la Arctic s-au descoperit atâtea cazuri pentru că cei care sunt în conducerea societăţii au decis să testeze tot personalul. Probabil că dacă Guvernul României ar fi fost preocupat de testarea în masă a oamenilor, aşa cum s-a întâmplat în alte state, numărul cazurilor de îmbolnăvire ar fi fost de câteva ori mai mare. Sunt mulţi asimptomatici. Statul român are obligaţia să procedeze la testarea în masă a cetăţenilor. Mă aşteptam la conducerea CJ Dâmboviţa, determinată de PSD, să dezvolte un program de testare în judeţ pe bani consiliului judeţean”, a precizat Ţuţuianu, citat de Agerpres.

Producătorul de electrocasnice Arctic a anunţat, sâmbătă, că închide temporar fabrica de la Găeşti, judeţul Dâmboviţa, după confirmarea a 66 de cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor.

Conducerea Arctic a hotărât testarea profilactică a angajaţilor după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a identificat trei cazuri la începutul lunii mai. Rezultatele de vineri, după testarea a 100 de angajaţi, au arătat că 32 erau pozitivi la noul coronavirus, iar sâmbătă au fost depistaţi alţi 31 de salariaţi cu SARS-CoV-2. 

Articolul precedentLiderul Pro Romania, Victor Ponta, despre Guvernul Orban: E un guvern ilegitim care trebuie dat jos!
Articolul următorPreședintele Iohannis a semnat promulgarea unui set de legi foarte important