Fostul premier Victor Ponta susține că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, își bate joc de românii care trăiesc în Ucraina și le neagă dreptul de a învăța în limba română. În același timp, președintele Klaus Iohannis păstrează o tăcere adâncă și, mai mult decât atât, România ajută Ucraina în războiul contra Rusiei.

”Sașii îi dau medalii lui Iohannis pentru protecția minorităților. Păi România are o minoritate în Ucraina, în Bucovina, oamenii aia luați cu și trecuți cu forța la URSS, acum Ucraina pentru că așa au decis Hitler și cu Stalin. Ce s-a întâmplat cu ei de la 1 ianuarie? Nu mai au voie să aibă nici măcar un abecedar în limba română, oricum nu mai au voie să aibă cetățenie, oricum nu mai au voie să vorbească, să aibă emisiuni în limba română. Cu ce i-a protejat domul Iohannis pe românii de la Cernăuți?”, a spus Victor Ponta.

Fostul premier al României este de părere că Volodimir Zelenski își bate joc de minoritatea românească din Ucraina, dar și de țara noastră. Mai mult, Ponta a dezvăluit că s-a așteptat ca din partea președintelui României să vină o reacție mai incisivă la adresa guvernului de la Kiev.

”Zelenski își bate joc de noi! De ce nu îi lasă pe copii români să învețe limba română? Eu m-am așteptat ca domnul Iohannis să anunțe ”dacă vă comportați așa cu românii din Ucraina, noi România vă blocăm orice fel de chestie la Uniunea Europeană la NATO, până când vă reveniți. Dar domnul Iohannis nu a zis nimic.

Nouă în anii 90 ni s-a spus așa: ”Domnule nu o să intrați niciodată în UE, în NATO, în Consiliul Europei dacă nu respectați drepturile minorităților”. Aici vorbim despre maghiari pentru că cu siguranță acolo era cea mai mare problemă, dar și despre sași și celelalte minorități. România s-a conformat a pus în Constituție, a făcut legi, acum chiar nu mai e niciun fel de discriminare în România, ba chiar i-am pus la guvernare.

Dacă noi am respectat niște standarde nu e normal să cerem pentru românii din alte țări care au aceleași pretenții ca și noi? Ori domnul Iohannis primește un premiu de la sași că protejează minoritățile în timp ce minoritatea românească este mai prigonită decât era în vremea URSS-ului mi se pare foarte  grav pentru că se pare că valorile noastre nu contează. Și mi se pare că domul Iohannis și restul echipei pentru că eu nu am auzit pe cineva din România să se lupte pentru chestia asta, înseamnă că restul spun bă tăceți din gură pentru că știți cum e vor egalitate, dar nu pentru căței, egalitatea e pentru ăia mari”, a mai spus fostul premier al României.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentȘeful ANAF, despre sfidarea OMV: „Toate companiile sunt egale. Dacă vor încerca să facă inginerii financiare, nu vor putea scăpa”
Articolul următorRealitatea STAR – vocea puternică pe care o așteptai. Martori-cheie în dosare mamut, sentințe judecătorești puse sub semnul întrebării