Cameleonul Victor Ponta face eforturi disperate să contureze o alianță anti-Firea, având ca scop blocarea acesteia la Primăria Capitalei. Neliniștea îi este trădată de recenta poziționare în apropierea unui nume deloc străin fostului premier-lider PSD, și anume Robert Negoiță, plecat și el din rândul social-democraților. Într-o declarație recentă, Ponta și-a arătat sprijinul și pentru Daniel Băluță și Cristian Popescu Piedone, “sărind-o” voit pe Gabriela Firea. Jocul abject pe care îl face trădează obsesia acestuia de a combina afacerile cu politica, o incompatibilitate monstruoasă al cărei scop este urcarea propriilor oameni în poziții strategice. Mai mult, Ponta ar forța și o apropiere de Paul Stănescu.

Intenția programatică a alianței pe care încearcă să o strângă Victor Ponta cu disperare ar avea ca scop divizarea electoratului de stânga, debarcarea Gabrielei Firea și șubrezirea poziției fruntașe din toate sondajele de opinie care o dau câștigătoare detașată în cursa pentru fotoliul de primar general al Capitalei.

Gabriela Firea și-a reluat funcțiile în PSD – revenire în forță în conducerea partidului: “Are șanse reale să-l bată pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei”

“Făcusem un soi de armistițiu, vorba vine, crezând că i-a venit mintea la cap, dar nu! Caracterul își spune din nou cuvântul. Victor Ponta este un tip foarte inteligent, dar cu caracterul stă mai prost, drept pentru care, domnule Ponta, la fel ca la alegerile trecute, mă voi ocupa de dvs. Ați ajuns atât de jos, dincolo de faptul că negociați cu Dan Voiculescu ca să vă pună 2-3 europarlamentari, dar nu, n-aveți nicio șansă.

I-ați promis lui Marcel că nu mai faceți politică, să vă lase consilier onorific pentru a face afaceri. Nu, dvs. faceți și afaceri, și politică!

Acum faceți și un joc ABJECT, ăsta este cuvântul, vizavi de Primăria Generală a Capitalei! V-ați dus în genunchi la Firea și la Pandele, în special la Pandele, în GENUNCHI, repet, cerând clemență să vă accepte nea Paul.

Jocul abject pe care-l faceți noi îl vedem și o să-l arătăm. Iese Ponta ieri (duminică – N.R.) și spune <<Domnule, eu nu vreau să candidez la Primăria Capitalei, dacă m-ar întreba Ciolacu sau PSD aș spune să candideze alții mai buni decât mine, adică Piedone sau Băluță”. Înțelegeți ce face? Adică se duce și spune <<Gabi, eu n-am nimic cu tine, sunt OK, eu nu candidez, nu am nicio problemă. Nea Pandele, ajută-mă și pe mine să nu mai fie supărat nea Paul Stănescu!>> Pe de altă parte, iese în anumite locuri și spune <<Băi, eu nu vreau să candidez, dar poate Băluță…>> Ați înțeles jocul lui ABJECT, ăsta e cuvântul.

Eu am să încep să promovez oameni politici adevărați din perioada lui Victor Ponta care-l cunosc așa cum este el, să-l arate în toată splendoarea lui pe dl. Ponta. (…) Dl. Ponta, atât timp cât vă veți comporta abject cu foști colegi, eu, Anca Alexandrescu, mă voi ocupa de persoana dumnevoastră”, a spus Anca Alexandrescu.

Ponta îi vrea pe Popescu Piedone, Băluță sau Negoiță la Primăria Capitalei. Declarația care dinamitează scena politică: ce jocuri face liderul PRO România?

Întrebat, recent, la un post TV, dacă are de gând să candideze la alegerile pentru Primăria Capitalei, Victor Ponta a explicat că îi lasă pe cei care se pricep să fie primari și i-a dat ca exemplu pe Cristian Popescu Piedone, Daniel Băluță și Robert Negoiță.

„Nu candidez la Primăria Capitalei. Locul lui Nicușor în niciun caz nu-l vreau. Dacă ar veni un om de credință, Ciolacu, Firea, să-mi spună „Victor, hai să candidezi la Primărie”, aș spune „domne, nu mă pricep să fiu primar. Nu vreți să punem pe unul care se pricepe? Piedone, Băluță, Negoiță, unul care e bun la primărie. De ce să mă puneți la primărie, dacă nu sunt bun?”, a afirmat Victor Ponta.

„E foarte bine că sunt alegeri. Am văzut și eu scandalul de zilele acestea ale USR-iștilor cu cine a votat la referendum, cine n-a votat, aveau problemele lor. Eu sper ca subiectul numărul 1 să fie dacă merge economia sau nu. Că din banii de economie să facem ce a zis domnul Ciolacu, să mărim pensiile. Foarte bine, să le mărim pe alea mici. Important e să avem bani din economii, nu din îmorumuturi. România pierde un miliard de euro pe lună. La un moment dat nu o să ne mai dea nimeni bani. De la 50 de miliarde am ajuns la 150”, a mai spus Ponta.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentPUSL susține în continuare candidatura Gabrielei Firea pentru un nou mandat la Primăria Capitalei și salută revenirea în funcțiile de conducere din PSD
Articolul următorSchema insolvenței premeditate a Evenimentului Zilei. Bobby Păunescu, dezvăluiri explozive pe piața media: acuzații de mărturie mincinoasă