Fostul premier Victor Ponta comentează miercuri într-o notă ironică situația fostului ministru tehnocrat Vlad Grigorescu, din Guvernarea Cioloș, pe numele căruia președintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei o cerere de urmărire penală.

  • „Mon Dieu! CIOLOS ? CORUPTION ? PENAL ? Mais ce n’est pas possible!”, a scris Victor Ponta pe Facebook. „Sunt convins ca este un abuz impotriva Dlui. Ciolos  – ca procurorul care a inceput investigatia este “pesedist” – si ca o se ne certe Comisia Europeana si o sa ne critice in MCV”, a completat acesta.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, ministrului Justiţiei, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a lui Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al Energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 23 iunie 2021, ministrului Justiţiei, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al Energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 261/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată, prevăzută de art. 28 din Legea nr. 176/2010, raportat la art. 326 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008”, precizează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri, precizează sursa citată.

 

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentVIDEO Culisele Statului Paralel: Mandatul lui Victor Ponta, între proteste, trădări și decizii controversate
Articolul următorNoi RELAXĂRI de la 1 iulie | Florin Cîțu: Se pot organiza evenimente culturale cu până în 2.500 de spectatori