Fostul premier Victor Ponta face legătura între demiterea Avocatului Poporului, singura instituție care poate ataca la CCR ordonanțele de urgență, și intenția premierului Florin Cîțu de a face reforme pe repede-înainte prin ordonanțe de urgență. Ponta spune că în 2012, când USL a demis Avocatul Poporului, puterea de acum acuza o „lovitură de stat”. Potrivit acestuia, nu contează dacă ești de dreapta sau de stânga, „bătaia de joc” este invizibilă doar dacă ești „anesteziat”.

„Ah – ce frumos – seamana putin cu anul 2012 – dar sunt si multe diferente!

1. In 2012 unii strigau “lovitura de stat”!!! Acum sunt toti in Guvern si in Majoritatea parlamentara care face la fel – iar suporterii si alegatorii lor si-au inghitit discursul fara sa ii doara stomacul

2. In 2012 noi am dat Ordonante de Urgenta ca sa dam inapoi pensiile si salariile – in 2021 ei au dat Ordonante ca sa inghete pensiile si salariile ! Vedeti diferenta – nu ?

3. In 2012 noi ne luptam cu Presedintele Basescu – in 2021 ei sunt numiti si sprijiniti total de Presedintele Iohannis/ noi aveam doi membri PDL ( acum, evident, in PNL) la conducerea celor doua Camere ale Parlamentului – ei ii au pe Orban si Dragu – iar Opozitia nu ii incurca cu nimic .

4. Pe noi ne reclamau zi de zi la Comisia Europeana, la Ambasade , la Barroso …. Acum “reclamagii” de atunci explica laborios cum este de fapt necesar sa faca ei exact la fel ????

5. In 2012 am obtinut la Referendum 91 % si la Alegeri 59.2% / actualii au obrtinut impreuna 40% din prezenta de 30 % ( adica nu au niciun sprijin popular) !

6. Am auzit 30 de ani Propaganda explicand cum alegatorii Stangii nu sunt informati, nu inteleg cum e cu Statul de Drept , nu sunt pretentiosi bla bla bla . Ma uit acum la ce fac actualii guvernanti si ma gandesc ca, de Dreapta sau de Stanga, daca nu esti complet “anesteziat” nu ai cum sa nu iti dai seama ca totul este o bataie de joc fara precedent si un faliment economic si social inevitabil”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentCulisele statului paralel | Cum erau spionați sportivii români de Securitate – Cine turna. ”Problema SPORTUL”, un dosar de 7.000 de pagini
Articolul următorVictor Ponta: ”Cunoasteti o tema cu adevarat importanta pentru viata romanilor obisnuiti pentru care se lupta Dacian Ciolos la Bruxelles?”