Moțiunea de cenzură nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Parlamentului, declară senatorul Pro România Adrian Țuțuianu: „Eu cred că sunt probleme de constituționalitate”.

„Eu cred că această moțiune trebuia introdusă din luna mai, când am cerut noi cei din Pro România ca toți parlamentarii să revină la lucru în procedură normală. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru, ca rezultat al unui blat între PNL și PSD, respectiv președintele Klaus Iohannis. După părerea mea, moțiunea de cenzură nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Parlamentului. Ca urmare, eu cred că sunt probleme de constituționalitate”, a declarat la RFI Adrian Țuțuianu.

El menționează că parlamentarii ProRomânia vor vota moțiunea de cenzură.

„Vom vota această moțiune de cenzură, pentru că România are nevoie de un Guvern mai bun decât Guvernul Orban. Suntem cei care au votat împotriva tuturor actelor normative pe care le-a propus acest Guvern din luna martie până astăzi, legate de starea de urgență, de alertă, de prelungirea acestor situații. De ce este nevoie de un alt Guvern? Din câteva motive foarte precise. În primul rând, Guvernul a gestionat prost sistemul sanitar în perioada de pandemie. În al doilea rând, a făcut promovări care nu au nici o bază criterială serioasă (…). În al treilea rând, raportul Curții de Conturi ne arată că în timp ce românii stăteau închiși încons casă, cei din PNL erau la furat”, adaugă senatorul ProRomânia.

Social-democrații decid vineri, într-o ședință a Comitetului Executiv Național, calendarul de vot al moțiunii de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”.

Articolul precedentPonta anunță desființarea PSD: ”Am rămas doar noi ca alternativă, la dedinozaurizarea politicii”
Articolul următorBogdan Muzgoci, înainte de EPISODUL 3 din dezvăluirile procurorului Mircea Negulescu: „O să fie unul din momente în care Vlad Cosma va atinge un nivel de stres maxim”