Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, susține că nu toate nemulțumirile produse în plan intern au o legătură sau au implicații din plan extern. El vorbește într-un interviu pentru Digi24 despre pericolele la care este supusă democrația din țările NATO prin prisma nemulțumirilor avute de cetățeni în plan intern.

„O parte din aceste lucruri (n.r.: vorbea de dezinformări) sunt generate de actori statali și nonstatali, care doresc să ne șubrezească democrația și sistemul nostru de valori.

Dar o parte din motivele de nemulțumire  ale cetățenilor sunt produse în plan intern, în planul propriilor noastre democrații. De aceea trebuie să fim foarte atenți ca pe lângă dimensiunea strategică și politică trebuie mereu să le oferim cetățenilor noștri o viață mai bună, o predictibilitate în ceea ce au de făcut, o guvernare cât mai bună, mai puțină corupție, mai puțină gălăgie și mai multe lucruri realizate pentru cetățeni. Până la urmă noi suntem țări democratice și  încrederea cetățenilor noștri sau lipsa lor de încredere este mereu subiectul unei analize foarte critice.

La nivel de NATO, secretarul Blinken, a vorbit din nou că democrațiile noastre sunt perfectibile. […] Împreună în Europa și prin relația transatlantică avem nu doar securitate, pace, ci și prosperitate și locuri de muncă bune”, a spus Geoană într-un interviu pentru postul de televiziune Digi24.

Articolul precedentPrefectul, după refuzul primarului Sectorului 5 de a ridica RESTRICȚIILE: „Vom dispune chemarea în judecată. Ele vor fi suspendate”
Articolul următorNoile RESTRICȚII oficiale: „În weekend circulația va fi permisă până la 20, iar la firme/operatori economici până la 18:00”