Prefectul Capitalei – Alin Stoica anunță că dacă Primăria Sectorului 5 nu va revoca de urgență decizia prin care a instituit restricții la nivel local va dispune chemarea în judecată a Primăriei Sectorului 5 pentru anularea actelor și ele vor fi suspendate.

„Cadrul legal este stabilit de lege. Aceste restricții se iau prin HG. În acest sens i-am transmis domnului primar al Sectorului 5 că decizia sa este nelegală. Dacă nu o va face vom dispune chemarea în judecată a Primăriei Sectorului 5 pentru anularea actelor și ele vor fi suspendate”, a spus prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a informat miercuri că este „nelegală” dispoziţia primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, privind reducerea programului unor agenţi economici şi, ca urmare, i-a cerut să o revoce de urgență.

CITEȘTE  Popescu Piedone fură startul restricțiilor. Ce program vor avea piețele și magazinele din sectorul 5

Primarul Cristian Popescu Piedone a transmis că dispoziţia pe care a dat-o privind reducerea programului unor agenţi economici a cărei revocare o cere Prefectura Capitalei are la bază prevederi din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, care îi conferă atribuţii referitoare la serviciile publice de interes local asigurate cetăţenilor.

Într-un document adresat Prefecturii Capitalei, Primăria Sectorului 5 menţionează că, la nivelul acestei zone administrativ-teritoriale, a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, care a adoptat măsurile stabilite prin dispoziţia primarului Cristian Popescu Piedone.

Potrivit sursei citate, intervalul orar stabilit prin dispoziţia primarului Sectorului 5 este în concordanţă cu prevederile HG nr. 293/10 martie 2021 privind obligaţia pentru agenţii economici de a-şi organiza activitatea între orele 5,00 – 21,00. Intervalul 7,00 – 19,00 din dispoziţia primarului se încadrează în orarul stabilit de Guvern, explică Primăria Sectorului 5.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCine au fost băieții deștepți de după Revoluție. Stolojan, „tăticul naționalizării valutei”
Articolul următorSecretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a anunțat cine destabilizează cu adevărat România