O nouă șansă pentru aderarea României la spațiul Schengen. Ședința Consiliului JAI din decembrie va avea pe ordinea de zi subiectul aderării.

Eurodeputatul USR Vlad Gheorghe a anunţat, luni, că aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, este pe ordinea de zi a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), din 5 decembrie. „Este ultimul tren pentru ţara noastră”, a adăugat el.

„ACUM la Bruxelles: aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 5 decembrie! Mentionarea în agenda Consiliului este aproape identică faţă de cea de anul trecut, de la şedinţa în care veto-ul Austriei ne-a ţinut la cozile Europei încă un an”, a scris Vlad Gheorghe, luni pe Facebook..

El a mai spus că „este ultimul tren pentru ţara noastră”

„Rămâne să vedem dacă toată presiunea pusă de Comisie, de Parlament, de fiecare dintre noi a funcţionat şi România va fi parte din spaţiul liber de circulaţie european, aşa cum merită încă din 2011”, a completat Gheorghe.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentȘedință crucială a Coaliției PSD-PNL după ultimele tensiuni și amenințări generate de noua Lege a pensiilor
Articolul următorVictor Ponta: ”Din 2025, cel care va conduce, trebuie să facă reorganizarea teritorială a României”