Președintele Klaus Iohannis a primit o veste proastă din partea Justiției. Înalta Curte de Casație și Justiției a înlăturat și ultimul obstacol privind recuperarea unei case din Sibiu care a aparținut șefului statului, precum și a banilor din chirie pe care i-a încasat familia Iohannis. ÎCCJ a stabilit că procesul poate începe și a fixat primul termen.

“Admite în principiu recursul declarat de recurenta-reclamantă Baştea Rodica împotriva deciziei nr. 1973 din 15 iunie 2023 a Curţii de Apel Alba Iulia–Secţia I civilă, în contradictoriu cu intimatul Statul Român prin Municipiul Sibiu reprezentat de Primar, intimaţii-intervenienţi în nume propriu Şoima Radu, Creţu Ilie, Creţu Maria, Şoima Liliana, Şoima Cătălin Sorin şi intimatul-pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor. Fixează termen de judecată la data de 24 septembrie 2024, ora 10:30, în şedinţă publică, cu citarea părţilor”, se arată în încheierea publicată pe pagina Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Documentul poate fi consultat AICI.

E vorba de un litigiu din 2016 privind moștenirea unui imobil din Sibiu, strada Gheorghe Magheru 35, care a aparținut soției președintelui Iohannis.

Din cauza acestui litigiu privind moștenirea, statul nu poate recupera un alt imobil care a aparținut familiei Iohannis, iar ANAF nu poate recupera sumele pe care aceasta le-a încasat din chirie, potrivit HotNews.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentLiderii Coaliției stabilesc astăzi data alegerilor prezidențiale
Articolul următorPonta: ”Nu a îndrăznit nimeni din Romania sa ii spuna lui Iohannis ca nu poti sa iti folosesti propria Tara si sa santajezi NATO ca sa primesti tu un loc de munca”