Este ședință crucială astăzi în Coaliție! Liderii vor decide data la care vor avea loc cele mai importante alegeri din țara noastră, alegerile prezidențiale. Încă există neînțelegeri legat de luna alegerilor și inclusiv despre candidați!

O ședință crucială a Coaliției de guvernare are loc miercuri dimineața. Reprezentanții celor două partide trebuie să stabilească atât data alegerilor prezidențiale, cât și dacă vor merge cu candidați comuni sau cu candidați separați la scrutinul pentru cea mai importantă funcție în stat.

Vom vedea care va fi rezultatul negocierilor de astăzi întrucât miza este una crucială: fotoliul de la Palatul Cotroceni. 

Nu este exclus să îl vedem înscris în cursa pentru prezidențiale pe liderul PNL, Nicolae Ciucă. Liberalii de la vârful partidului au afirmat, în repetate rânduri, că formațiunea ar trebui să merga cu un candidat propriu la alegerile pentru cea mai importantă funcție în stat, iar acest acndidat ar trebui să fie Nicolae Ciucă. 

”În urmă cu doi, când președintele Ciucă a preluat PNL, partidul era într-o situație extrem de critică, dificilă, după un festival al democrației care a fost mai dur decât bătăliile cu PSD, PDSR, USR, și toate forțele. Nu au reușit să ne creeze atâtea probleme decât atunci când ne-am bătut noi între noi, pentru că, fiind foarte puternici, arată că o bătălie gigantică. Sper să nu se mai întâmple niciodată acest lucru și festivalul dmeocratiei de atunci să fie uitat definitiv pentru istoria viitorului”, a afirmat Rareș Bogdan la lansarea candidaților PNL pentru alegerile din 9 iunie, la Iași.

„Cred că, în momentul de faţă, este nevoie ca fiecare dintre cele două partide să vină cu propriul candidat, pentru că vorbim de cea mai reprezentativă funcţie în statul român, vorbim de persoana care primeşte cel mai mare vot de încredere din partea cetăţenilor români şi există totuşi, oricât de mult am vrea noi să vorbim despre această coaliţie şi beneficiile unei guvern stabile, există hardcore-ul votanţilor, şi de o parte şi de cealaltă, care cu certitudine nu se vor duce să voteze un candidat comun (…)”, a declarat Ciucă recent.

Tandemul care ar putea să dea peste cap tote calculele politice, în septembrie. Ce spune Ciucă despre acest scenariu și cum ar putea influența răspunsul soarta Coaliției

De cealaltă parte, social-democrații sunt și ei de părere că în cursa pentru prezidențiale ar trebui să meargă cu un candidat propriu. 

„Am spus si ieri, daca vreti va spun si astazi si maine. Noi am decis intr-un for statutar, ieri, foarte clar – Partidul Social Democrat va avea candidat pentru functia de presedinte. Nu exista daca…Sunt ferm convins ca PSD va castiga alegerile prezidentiale, iar cea mai mare sansa o sa ne-o dati dumneavoastra, romanii, cand o sa faceti o raportare la cei 20 de ani de presedinti de dreapta”, a afirmat președintele PSD Marcel Ciolacu.

Articolul precedentBiroul Electoral Central a respins cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 2, formulată de către Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei
Articolul următorLovitură pe final de mandat pentru Klaus Iohannis. Decizie-bombă, anunțată în premieră la Culisele Statului Paralel