Liderul Pro România Victor Ponta a reacționat dur după tragedia de la Piatra Neamț. El spune că acum situaţia este mult mai gravă decât a fost în urmă cu cinci ani, atunci când a avut loc incendiul de la Colectiv, deoarece de data aceasta flăcările au izbucnit într-o clădire publică şi nu într-un club.

„Eu simt ca acum e mai rau decat acum cinci ani, pentru ca acum nenorocirea se intampla intr-o cladire publica, nu intr-un club. Avem un medic cu arsuri grave si nu-l ducem la Iasi sau Bucuresti cu avionul, il ducem in Belgia. Acum nu va fi nimeni vinovat, nu-si va da nimeni demisia. Atunci, în urmă cu cinci ani,  presedintele a stiut exact cine este de vină, Guvernul, eu care eram peste ocean. E mai rau acum decat in urma cu cinci ani. Peste 3 ani, peste 5 sau 7 o sa se intample din nou”, a declarat Victor Ponta la Romania Tv.

Reamintim că în incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

”În urma incendiului, zece pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa. Este vorba de şapte bărbaţi şi trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 şi 86 de ani. Ceilalţi şase pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi sâmbătă noapte către Spitalul modular din Leţcani”, anunţă unitatea medicală.

Conducerea SJU Piatra Neamţ a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activităţii de salvare a vieţilor pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică.

Articolul precedentCălin Popescu Tăriceanu: ”Orban și Tătaru nu ar trebui să prindă alegerile pe funcții”
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 14 noiembrie 2020