Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că vaccinarea anti-Covid este voluntară în România și că acest lucru nu se va schimba. El a făcut un nou apel către români să se imunizeze în condițiile în care “se vede că vine valul 4.”

“Vaccinarea se impune, adică este de dorit, este importantă, este necesară. Nu sunt adeptul vaccinării obligatorii. Am spus încă de la început că vaccinarea este voluntară și așa va rămâne Sunt de părere că e nevoie de mai multă vaccinare. România e dintre statele care are grad mic de vaccinare și automat suntem mai mult expuși în fața valului 4 care se vede că vine. Deja sunt state europene unde valul 4 se poate măsura. Îmi doresc ca românii să înțeleagă că pandemia nu s-a terminat.

Suntem într-o pauză de vară, dar pandemia vine cu noi și noi variante și mutații. Singura protecție este vaccinul. Repet: vaccinați-vă!”, a afirmat președintele.

Declarațiile completează afirmațiile făcute vineri dimineață, când Klaus Iohannis a declarat că nu este cazul să fie impuse măsuri restrictive acum, din cauza variantei Delta.

“Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an și jumătate de pandemie. Repet: ieșirea din pandemie și prevenirea revenirii pandemiei stau în vaccinare.

La noi vaccinarea este posibilă, vaccinul e disponibil fără programare, fără birocrație, recomand fiecărui român să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital. Atât de simplu e.”, a spus vineri dimineață Klaus Iohannis.

Sursa: Adevarul Zilei

Articolul precedentViorica Dăncilă la BNR. „E nou. Și pentru dânsa… Și pentru oricine!”
Articolul următorVictor Ponta e sigur: ”Pentru 2024 PSD trebuie să se pregătească de câștigarea alegerilor”