Victor Ponta a vorbit, duminică seară la un post TV, și a atins mai multe teme actuale precum starea guvernării, desființarea Secției Speciale sau demiterea ministrului de Finanțe.

Acesta a criticat actuala Guvernare și a previzionat între altele că în 2024 urmare alegerilor ce vor avea loc PSD ar putea reveni la guvernarea României.

„Noi n-am făcut proiecte pentru banii din 2014 2020. Acum sper sa iasa Dragnea și să îi întrebe el, Orban, Barna, unde sunt spitalele regionale. El e de trei ani la închisoare, tot el nu face spitale regionale.

Anul trecut s-au cheltuit, mai mult, afost deficitul, 20 de miliarde.

Anul trecut Guvernul a cheltuit mai mult decât a încasat cu 20 de miliarde, daca imi spuneti pentru ce.  Se spune ca a fost covid. Dar unde sunt banii pentru spitale, horeca nu a primit nimic…”, a explicat Ponta referitor la starea financiară a României.

El a fost ironic și privitor la situația din Sectorul 1 al Capitalei.

„Apropo, am ajuns foarte greu la dumneavoastra. Am vrut sa vin cu barca,. Eu sunt foarte obișnuit cu barca, stiti. Dar tot este bine ca a ploua. Poate se ineasca sobolanii din sectorul 1.

Bun a venit Clotilde, Atata scandal, blocaj, gunoaie, gandaci, soblani, nu a fost niciodata in mandatul niciunui primar. Va ninge, va  fi cald. Pana acum nu a venit niciun uragan, e vara, a ploua, o ploaie de vară.

Ei și? Ei și ce?”, s-a amuzat Ponta.

Referitor la modalitatea de guvernarea actuală și starea financiară a țării acesta a afirmat: „Acum banii se cheltuie pe exact ce spuneai ei ca nu trebuie cheltuiți . Sunt cinci partide la guvernare acum. Ai PNL Orban, PNL Cîțu, ai USR Barna, Cioloș și UDMR care a rămas neschimbat.

Toți își numesc secretari de stat și oameni. Asta spuneau ei.

Nu am un răspuns la cine dă banii ăștia înapoi. Eu am trei copiii. Nu cred că pot să îi conving să stea aici ca să plătească pentru ceva de care ei nu au beneficiat.

Dacă guvernarea era o firmă avea lacătul pe ușă acum. Așa e in finanțe.

Ei eu cand eram ministru, dacă suna o firmă mare cu mii de angajați și plătitoare de taxe avea acces direct la mine. Chemam miniștri. Sunau cu o problema.

Mă uit la agenda domnului Cîțu. Pot să îi duc cel puțin zece firme mari care stau cu sute de milioane blocate și nu îi primește nimeni. Penelistul nu îi primește pentru că îi vede USR-istul și îl dă la DNA”.

Întrebat dacă a înțeles de ce a fost dat afară ministrul de finanțe Ponta a recplicat: „Ministrul de finanțe e mai important și decât primul ministru. Ca sa dai afara un ministru de Finanțe trebuie explicații clare. Pentru ca cei ce dau bani României nu se uita la prim ministru, sau președinte sau nu știu cine.

Se uita la ministrul de Finanțe. Dacă faci un schimb îl faci ca sa aduci unul mai bun. Unul de la Harvard, de la nu știu care universitate de prestigiu in domeniu.

Noi nu mai avem deloc ministru de Finanțe. Înțeleg ca e bătălia asta…Eu sunt convins ca domnul Cîțu va câștiga. Aici nu vorbim de persoane. Din punctul meu de vedere șeful de partid trebuie să fie prim ministru.

Ce nu înțeleg și nu s-a întâmplat niciodată la PSD, aia rai. Circul asta cu alegerile interne, e mai mare decât pentru alegeri.

Cred ca suntem in faza politică denumită ”ei si ce?”. Mi se pare ca e pentru prima oară cand orice spunem avem un răspuns universal, ei si ce”.

La întrebarea „ce trebuie să facă România în contextul actual?” Ponta explică: „Păi acum nu mai ai ce face. Ai o mare masă care a refuzat ieșirea la vot. Mi se pare ca cei ce guvernează acum spun la fel ca si oamenii. Lasa-i in pace. Dacă era PSD la guvernare erau proteste. Ieșeau milioane de oameni.

Pentru 2024 PSD trebuie să se pregătească de câștigarea alegerilor. Nu pentru că sunt PSD ci pentru ceea ce fac cei de acum. Așa că ei trebuie sa fie pregătiți până atunci să preia frâiele și să îndrepte lucrurile.

Trebuie să mai strângă de ăștia micii. Dacă guvernează ca în 2012 putem urca din nou pe scară, dar trebuie să fie pregîtiți să facă treabă din 2025”.

Ponta a vorbit și despre demersurile guvernării și a ministrului Justiției de desființare a Secției Speciale și despre chestiunea pensiilor speciale.

„Trebuie întrebate milioane de oameni, au vreo treabă ei cu secția specială? Eu vreau să felicit actuala coaliție pentru că au scos pensiile speciale. Cum? nu au scos? nu asta au spus că fac din prima zi de guvernare?

La judecatori si procurori nu pensiei n sine era problema, ci varsta. 25 de ani. Asa e legea. Vorbim de aviatori. Aveti ceva impotriva? Stiti ca Taromul abia mai respiră și toată lumea pleacă la firme private? A fost o poveste. Faptul ca acum nu mai vorbeste nimeni, intra deja in categoria de care va vorbeam, ei si ce?

Daca merge la mall, pe plaja, oricunde, la oricine, si intrebam ce parerea aveti ca nu s-a desfiintat sectia speciala o sa ne spuna, fugi ma de-aici. Eu vreau drumuri, eu vreau spitale, eu vreau pentru copii…

Desfiinteaza sectia speciala si ce? Vor fi bani mai multi? o vom duce brusc mai bine? Dincolo de problemele Romaniei ce vor fi toate brusc rezolvate prin desfiintarea acestei sectii, totul va fi foarte bine…”, a mai afirmat Ponta.

Sursa: Realitatea Din PRO