Cristina Coarnă, judecătoarea din Brăila care a eliberat din arest un bărbat acuzat că a sechestrat și violat o minoră, se întoarce în magistratură. Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât să o repună în funcție, iar decizia este definitivă.

În februarie, Secţia pentru judecători a decis suspendarea din funcție a Cristinei Coarnă pe perioada cercetării disciplinare. În mai, Consliul Superior al Magistraturii a decis sancționarea acesteia cu suspendarea din funcție pentru o perioadă de 6 luni. Decizia a fost atacată la ÎCCJ.

Decizia CSM a fost luată după ce, în decembrie 2020, judecătoarea din Brăila a schimbat măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul unui bărbat acuzat că a sechestrat şi violat opt luni o minoră de 13 ani. În motivare se arăta că ”faptele inculpatului, deşi reprobabile, nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă”.

Inculpatul nu a apucat însă să părăsească arestul IPJ, pentru că, pe 15 februarie, Tribunalul a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a menţinut măsura arestului preventiv.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentSondaj devastator: românii nu cred ca pensiile normale vor crește, nici că cele speciale vor fi tăiate
Articolul următorVictor Ponta: ”Nu mai putem zice ca in Romania nu se intampa ca in Italia sa te arunce mafia in aer”