Este scandal la moțiunea simplă împotriva ministrului Virgil Popescu. Ședința a fost suspendată după ce liderul AUR – George Simion i s-a alăturar la microfon ministrului și i-a spus: Ești un hoț! Moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, ar fi trebuit dezbătută, luni, în Parlament, urmând ca miercuri să fie supusă votului în plen. 

În timp ce Virgil Popescu vorbea de la prezidiul Camerei Deputaților la moțiunea simplă împotriva sa, George Simion a venit alături de el la microfon, a pus ambele mâini pe el și a urlat în repetate rânduri „Ești un hoț!”, ținându-l de gât. Virgil Popescu i-a replicat: „Ești un prost!”, moment în care ședința a fost suspendată.

„Stimaţi colegi, e pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic. În aceste condiţii eu nu pot să ţin şedinţă. Convoc şedinţa Biroului permanent. Declar şedinţa închisă”, a spus președintele de ședință. 

Moțiunea este intitulată: „Incompetența şi minciuna închid lumina în România. Ministrul „săptămâna viitoare” Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României”.

Potrivit USR, ministrul Popescu periclitează în fiecare zi securitatea energetică a României şi trebuie să plece imediat din această funcție.

Totodată, USR califică drept un dezastru gestionarea crizei facturilor și susține că românii au ajuns să plătească sume uriaşe, iar oamenii şi economia suferă din cauza unor decizii luate de ministrul Virgil Popescu. 

Întrebat despre moțiunea simplă și discuțiile din PNL și coaliție pe tema aceasta, Virgil Popescu spune că nu are emoții.

„Nu, chiar nu am nicio emoţie. Suntem într-o coaliţie şi cred că într-o coaliţie ne respectăm”, a spus Popescu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, la Palatul Parlamentului.

Referitor la scăderea facturilor cu sume foarte mici după recalculare, ministrul Energiei a declarat că nu este vorba de recalcularea facturilor emise de toate companiile.

„Dumneavoastră aţi văzut o recalculare la Enel. Haideţi să vedem ce se întâmplă şi la alte companii. Eu am văzut un anunţ de presă al Enel, nu generalizaţi ce înseamnă Enel. Eu am văzut recalculări de facturi tăiate la jumătate”, a mai declarat Virgil Popescu, luni dimineață, la Parlament.


Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDacian Cioloș a demisionat de la șefia USR, Cătălin Drulă va fi interimar
Articolul următorVictor Ponta îl desființează pe Iohannis: Cred că m-am bucurat ca prostu’