Începând de vineri, 13 august 2021, în statele Uniunii Europene se va putea circula doar cu certificate digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

„Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.

Aceste prevederi sunt stipulate în  Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului national al României”, se arată într-un comunicat al CNCAV. 

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Cum a ajuns desculță fabrica de încălțăminte Clujana
Articolul următorVictor Ponta: ”NU ma intereseaza si NU cred ca este important ce a facut Florin Citu in urma cu 20 de ani in viata sa privata”