Vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, va veni săptămâna viitoare în vizită în România și Polonia, în contextul invaziei rusești în Ucraina, relatează The Hill, care citează surse de la Casa Albă. 

Informația a fost confirmată de Casa Albă, vineri seara.

„Vicepreședinta Kamala Harris va călători la Varșovia, Polonia și București, România între 9 și 11 martie. Vizita sa va demonstra puterea și unitatea alianței NATO și sprijinul Statelore Unite pentru aliații de pe Flancul Estic al NATO în fața agresiunii ruse. Va sublinia, de asemenea, eforturile noastre colective pentru sprijinirea poporului ucrainean.

În timpul întâlnirilor sale cu liderii polonezi și români, vicepreședinta va întări coordonarea noastră strânsă ca răspuns la invazia rusească neprovocată și nejustificată.

Vor discuta sprijinul continuu acordat poporului ucrainean prin ajutoare economice, umanitare și de securitate, și determinarea noastră de a impune consecințe economice severe Rusiei și complicilor săi. Întâlnirile vicepreședintei se vor concentra inclusiv pe felul în care Statele Unite pot sprijini vecinii Ucrainei în condițiile în care aceștia îi primesc și ajută pe refugiații care fug de violențe”, a transmis Casa Albă pe site-ul oficial.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentTransnistria își cere INDEPENDENȚA față de Republica Moldova. Ce a determinat REACȚIA Tiraspolului
Articolul următorVictor Ponta: „Realitatea militara este ca Rusia s-a cam facut de ras. Putin de zece zile nu e în stare să ia un orăşel din Ucraina”