Fostul premier al României exclude scenariul potrivit căruia Rusia ar urma să atace România, însă avertizează că războiul din Ucraina va avea consecinţe economice pentru ţara noastră.

„Realitatea militara este ca Rusia s-a cam facut de ras. Toata lumea se astepta ca în 48 de ore să ocupe Ucraina. Asa parca e al doilea război mondial.

Toata lumea vrea să fugă din România că vine războiul. Nu e niciun război şi nu va fi niciun razboi în România. Suntem în NATO, biata armată rusa nu poate sa bata Ucraina, cum să se bata cu NATO.

Însă despre partea economică nu vorbeste nimeni, de fapt, indiferent cat va mai dura războiului, consecinţele economice pentru România vor fi pe mulţi ani de acum înainte. Din punct de vedere economic. Situaţia noastră merge într-o directie foarte periculoasă şi nu se iau măsuri.

Să nu mai speriem copiii că îi luam în război. Am şi eu băiat de 19 ani. România nu va fi în situaţia să fie atacată şi nici nu e cazul să luăm tinerii de acasă.

Cred că e şi multă prosteală. Ne bombardează cu lucrurile astea. În primul rând, Putin de zece zile nu e în stare să ia un orăşel din Ucraina”, a declarat Ponta.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentAl doilea cel mai puternic om din SUA, Kamala Harris, vine în România
Articolul următorJurnalist ucrainean la Realitatea Plus: Totul în jur e un coșmar, rușii nu țin cont de civili