Fostul premier al României Victor Ponta acuză că președintele Klaus Iohannis nu a negociat nimic pentru țara noastră în cazul retragerii din cursa pentru șefia NATO. Ponta spune că Iohannis a folosit România ca să își negocieze lui funcții, când putea cere cel puțin banii aferenți costului sistemului Patriot pe care am putea fi nevoiți să îl cedăm Ucraina.

“Asa se face politica – mai putin in Romania! Sa va explic: SUA , Marea Britanie , Germania , Franta si celelalte tari mari din NATO au obtinut in persoana lui Mark Rutte un nou Secretar General cu experienta, predictibil si serios, pe care il cunosc bine si cu care lucreaza foarte bine . Tarile mici din NATO s-au raliat tarilor mari ( care de fapt asigura baza militara si financiara a Aliantei) aratand ca inteleg ce inseamna un efort colectiv si ca solidaritatea e esentiala. Turcia si Ungaria, tarile care au anuntat initial ca i se opun lui Rutte , au negociat cu acesta si au obtinut de la acesta elementele pe care le considerau ele importante.

Sau, mai bine zis, ce a cerut ( in afara de un loc de munca “pe persoana fizica” pentru Iohannis care ramane, vezi Doamne, fara bodyguarzi si avioane private din Decembrie)? NIMIC – poate doar ca am parut si noi ciudati ca nu a îndrăznit nimeni din Romania sa ii spuna lui Iohannis ca nu poti sa iti folosesti propria Tara si sa santajezi NATO ca sa primesti tu un loc de munca !

Nu imi pasa de politrucii ( de la PNL si PSD) care ne explicau la televizor ce plan extraordinar are “Geniul din Sibiu” , ce mari beneficii o sa aiba Romania daca are el acolo birou si ce moare NATO fara el – nici de “analistii” care traiesc foarte bine din pupat in fund ( indiferent al cui este)! Dar , ca sa se retraga, nu poate Klaus sa ceara si el ceva pentru NOI ( nu pentru EL) ?

De exemplu sa primim inapoi banii dati de la bugetul nostru pentru bateria aia de rachete Patriots care o sa o donam Ucrainei? E vorba de 1 miliard de dolari- mai platim la avionul ala de lux cu care a zburat el; sau la vila de 7 milioane de euro de la RAPPS? Ma indoiesc ca o sa ceara vreodata ceva pentru Romania – nu e in firea lui”, a scris Ponta pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentLovitură pe final de mandat pentru Klaus Iohannis. Decizie-bombă, anunțată în premieră la Culisele Statului Paralel
Articolul următorColdea reacționează, comunicat de ultimă oră. Generalul negru, atac orchestrat la adresa Realitatea Plus. Tupeu fără margini, Coldea îi atacă pe jurnaliștii onești