Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că i se pare normal ca schema de compensarea să se aplice în funcție de consumul de mai mulți ani, chiar dacă în perioada respectivă nu exista necesitatea de a economisi. Cât privește facturile de regularizare uriașe pe care au început să le primească românii, Popescu le-a recomandat să se adreseze ANRE sau ANPC. 

Întrebat despre prevederea din ordonanța privind unele măsuri de sprijin pentru consumatorii de energie, potrivit căreia media de consuma în baza cărei se aplică plafonarea se realizează pe ultimii 3 ani, ministrul Energiei a afirmat că “OUG trebuie să se raporteze la o referință”.

Virgil Popescu n-a comentat nici observația reporterilor că în condițiile în care se aplică regula mediei pe ultimii 3 ani de consum, ar fi inclus în calcul și 2020, anul de vârf al pandemiei, în care mulți români au lucrat de casă și deci au avut un consum atipic de mare.

“VIRGIL POPESCU: Eu cred că oricine vrea să facă economie trebuie să facă.”

Întrebat despre facturile de regularizare de câte 7.000-8.000 lei, Popescu a afirmat că “ori sunt greșite ori cineva trebuie să intre să spună. (…) ANRE este cel care verifică piața. (…) Fac apel la ANRE să își facă treaba și să controleze piața, iar la persoanele fizice poate inclusiv ANPC să verifice”, a afirmat ministrul Energiei.

Articolul precedentFuneraliile Reginei Angliei: ZIUA care rămâne în istorie
Articolul următorLovitură pentru românii SĂRACI. Voucherele sociale, doar pentru familii vulnerabile și cei cu pensie până în 1000 de lei