Fostul premier al României Victor Ponta spune că scandalul privind majorarea pensiilor a fost o chestiune de orgoliu. Săptămâna trecută proiectul majorării pensiilor a fost la un pas de a fi blocat după ce PNL a acuzat că nu sunt bani pentru majorarea de 13% angajată prin lege începând cu data de 1 ianuarie 2024.

„Eu cred că aici cei de la PNL au zis, dacă mărim pensiile, de fapt, nu le mărești, aplici legea în vigoare. Lege care s-a aplicat și în mandatul premierului Ciucă, și în mandatul premierului Cîțu, și în mandatul premierului Orban. Nu e că pe vremea guvernelor lor nu aveam bani. Era normal să dea și Ciolacu acea indexare prevăzută de lege. Haideți să fim foarte direcți. Nu știu, 13% sau cât va fi, la cât au crescut prețurile, nu știu dacă acoperă aceste creșteri. Trebuiau dați acești bani pentru anul 2024, nu știu ce a fost, probabil că au discutat, că merg pe liste diferite PNL-ul, probabil că și-au dat seama că n-are cum să ia PSD pe listă pe PNL.

A fost o chestie de orgoliu, dar s-a rezolvat. S-a rezolvat în sensul în care legea a trecut, a semnat-o toată lumea. Problema principală la anul va fi nu doar de bani de pensii, în general dacă putem, cum s-a reușit acum pe ultimele două-trei luni, să oprim un pic căderea, că să o luăm în sus mai durează, din punct de vedere al încasărilor, dar măcar să nu ne mai ducem din ce în ce mai jos, cum ne-am dus în ultimii cinci ani, când am triplat datoria publică”, a spus Victor Ponta, la un post TV.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentAvertismentul BNR: „Prețurile vor crește și la anul”. Ne așteaptă cele mai scumpe sărbători din ultimii ani
Articolul următorCum se majorează pensiile – Simona Bucura Oprescu face anunțul așteptat de milioane de pensionari, la Culisele Statului Paralel, duminică, de la ora 21.00