Victor Ponta atrage atentia, intr-o postare pe pagina oficiala de facebook, ca Romania ar trebuie sa se concentreze mai mult pe fortele proprii decat pe sustinerea externa.

 
”In ultimii 5 ani ( in care am avut un singur Presedinte dar 6 Prim Ministri ) Romania si-a distrus Sistemul Energetic / au fost inchise termocentrale si mine / au fost oprite toate proiectele noi ( Grupurile 3 si 4 de la Cernavoda , Grupul Termo de la Rovinari, Centrala de la Iernut ) / am devenit tara care importa energie multa si foarte scumpa – si care a “construit” doar pe hartie gazoductele si liniile de transport a energiei electrice .
Si acum solutiile propuse sunt doar utopii sau populisme ( plafonam preturile fara sa avem niciun control pe zona de productie si distributie – anuntam “pompieristic” ca scoatem gaze din Marea Neagra desi noi nu mai scoatem nici de pe pamant uscat)!
Este foarte bine pentru securitatea noastra nationala ca avem echipamente militare si soldati americani – dar nu o sa ne incalzim, nu o sa mancam si nu o sa lucram toti la bazele militare ! Fara un Plan National de Redresare Economica ( care sa porneasca tocmai de la Strategia Energetica) viitorul nostru “suna” din ce in ce mai rau . Si copiii nostri sunt din ce in ce mai siguri ca pleaca din Tara!”, a scris Ponta.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentBogdan Aurescu, ministrul de Externe, consultări politice cu omologul său italian
Articolul următorRomânii îndură cele mai mari scumpiri din istorie. Mâncarea ne arde la buzunare