Victor Ponta este de părere că implicarea preşedintelui Iohannis, a ministrului Bode şi a lui Raed Arafat în scandalul Diana Șoșoacă – Lucia Goracci este total nepotrivită. Fostul premier a declarat că ar fi fost de preferat ca aceştia să se implice în problemele românilor plecaţi la muncă în Italia.

„Eu mă aşteptam să se implice toţi în problemele adevărate ale românilor care trăiesc în Italia, sunt două milioane de români. Toţi muncesc şi plătesc taxe, mulţi sunt abuzaţi, sunt plătiţi la negru. Eu asta cred că trebuia să facă preşedintele, nu să se ocupe de o jurnalistă şi de o doamnă senator care au vrut să-şi facă reclamă„, este de părere fostul premier.

Victor Ponta a vorbi, de asemenea, şi despre aglomeraţia din aceste zile de la punctele de trecere a frontierei. În opinia sa, acest lucru se întâmplă deoarece nu există aparatul care să pună în aplicare o decizie.

„Intenţiile sunt bune, se vrea să ţinem pasul cu ce se întâmplă în lume, dar la noi, deşi decizia e bazată pe lucruri bune, se loveşte totul de capacitatea instituţiilor de a aplica. La vamă nu sunt mai mulţi angajaţi, poliţiştii n-au cum să verifice testele PCR, ei verifică paşapoartele. Degeaba ai intenţii bune dacă nu are cine să le aplice. Dacă nu ai un aparat capabil să le pună în aplicare, se ajunge la haos.

Dacă tot avem acum un Guvern PNL-PSD, cred că ar trebui de anul viitor să vedem ce facem cu administraţia românească, pentru că în continuare băgăm bani, vrem să facem lucruri bune şi totuşi merg din ce în ce mai prost”, spune fostul prim-ministru.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentSpargere la Palatul Parlamentului. Un irlandez în stare de ebrietate a pătruns în cea mai bine păzită clădire din România
Articolul următorPreședintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea bugetului de stat pe 2022