După ce Klaus Iohannis a anunțat că din data de 15 mai, după expirarea stării de urgență, românii vor fi obligați să poarte mască pe termen nelimitat, în spațiile publice închise și în transportul public, Victor Ponta a declarat că a vorbit în Parlament și urmează să fie aprobată o lege prin care Guvernul va fi obligat să cumpere și să distribuie gratuit măști populației.

”Mâine, depunem proiect de lege, îl și aprobăm rapid, ca Guvernul României să achiziționeze măști și să le distribuie oamenilor. Oamenii nu au bani ca să cumpere măști, nu au de unde. E o discriminare și un abuz. Nu poți să le spui românilor: ”nu aveți voie să ieșiți din casă fără mască”, dar nu se găsesc măști sau sunt foarte scumpe, ca la farmacia de la Huși a ministrului Sănătății.

Statul român, prin UNIFARM, trebuie să cumpere măști direct de la producători, din China sau România, și să le distribuie, abia apoi să dea amenzi celor care nu poartă mască. Altfel, se va ajunge la speculă și la prețuri uriașe”, a spus Victor Ponta, la un post TV.

Articolul precedentAndrei Năstase, președintele Platformei DA din Republica Moldova: “Moldova are nevoie de ajutorul real al României, Uniunii Europene și al Statelor Unite”
Articolul următorGabriela Podașcă: Am inițiat un proiect de lege care crește deopotrivă protecția victimei violenței domestice și pedeapsa agresorului