Fostul premier Victor Ponta, căruia i s-a retras în 2016 titlul de doctor în drept, consideră că premierul Nicolae Ciucă nu ar trebui să piardă mult timp să explice suspiciunea de plagiat care planează asupra tezei sale de doctorat. „Sa se ocupe de problemele tarii nu de ‘scheletii din dulap’ dezgropati dupa atatia ani”, a comentat acesta.

„Sunt cel mai patit cu povestile astea si am, deci, dreptul sa vorbesc: sa il lasam in pace pe Dl Ciuca sa faca ceea ce asteptam toti de la el: rezolvarea crizelor din energie, finante, sanatate, educatie. Nu cred ca trebuie sa piarda mult timp ca sa dea explicatii acuzatiilor facute de o jurnalista dovedita ca a plagiat ea insasi (…) Sa se ocupe de problemele tarii nu de “scheletii din dulap” dezgropati dupa atatia ani. Cred ca nu are nicio problema legala – si eu am castigat in instanta impotriva abuzurilor facute de Ministrul Mircea Dumitru ( cu dosar de colaborator al Securitatii) la cererea lui Dacian Ciolos si spre marea satisfactie a lui Klaus Iohannis. E adevarat ca zis dl Iohannis (că plagiatul reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate, n.red). Dar stiti bine ca Dl Iohannis a zis multe cand era vorba de adversari – nu se aplica si la aliati. Sa ii “dam pace” Dlui Iohannis ( cum se spune in Ardeal!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

„Nici nu cred ca are obligatii morale fata de ipocritii care l-ar fi linsat daca era la PSD si care tac ca pestii acum. Nici fata de un electorat care e satul de scandalurile artificiale si de “prosteala” pe care o aud mereu cand e vorba de “pesedisti” – si care nu are niciun alt resort decat batalia politica . Propun ca Dl Ciuca sa isi vada de problemele din energie, sanatate, educatie, finante samd – si sper sa aiba rezultate concrete si mai bune cat mai rapid, ca suntem cu “apa peste cap” . Pentru scandalul cu plagiatul imi dau eu demisia!”, a adăugat fostul premier.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138, potrivit PressOne.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentFostul premier Florin Cîțu avertizează că România riscă să intre în recesiune
Articolul următorGeneralul pe care l-ar fi plagiat premierul Ciucă: Putea să citeze jumătate de pagină, că era băiat deștept