Fostul premier Victor Ponta comentează, marți, decizia Curții de Justiției a UE potrivit căreia desfiinţarea SIIJ rămâne la latitudinea autorităţilor naţionale.

„De la inceputul acestui scandal ridicol cativa oameni rationali am incercat sa explicam o evidenta: modul in care se organizeaza intr-o tara membra a UE anumite unitati de parchet sau instante NU este reglementat prin Directive sau “aquis” ! Fiecare tara isi stabileste sistemul judiciar! Vreti sa desfiintati Sectia – votati in Parlament ! Dar nu mai veniti cu inventia ca “asa ne cere Europa”!

Am auzit atatea strigate si aberatii juridice de la tot felul de oameni politici ( dar nu numai oameni politici ) in acesti ani : “vom fi exclusi din Europa” , “vom fi condamnati de UE” , “toata Europa condamna Sectia Speciala” bla bla bla !

Acum avem decizia Curtii de Justitie a UE referitoare la Sectia Speciala – o decizie pe care toti o cunosteam de la inceput : “este la latitudinea autoritatilor romane” – adica a Parlamentului ! Care Parlament poate sa o infiinteze, sa o modifice sau sa o desfiinteze !

Recunosc ca sunt satul sa vad de atatea ori interese meschine de politica interna care sunt acoperite cu minciuna “asa spune Europa” !

Daca sunteti curiosi sa vedeti cine striga cel mai tare ii gasiti usor si la USR PLUS si la PNL si prin alte “zone” asa zis apolitice – dar ne pierdem timpul ! Data viitoare vor face la fel !”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentIa pastila SRS. Atenție la recensământ!
Articolul următorIa pastila SRS. Hobița respiră sculptură