Fostul premier al României, Victor Ponta, a vorbit, duminică seară, la un post TV, despre capcana pe care președintele Klaus Iohannis le-o pregătește celor de la PSD. Victor Ponta a afirmat că în ultimele trei Guverne PNL, ale lui Klaus Iohannis, România s-a îndatorat cel mai mult în ultimii 30 de ani și că acum, șeful statului vrea ca toate problemele cu care țara se confruntă în aceste momente să i le paseze lui Marcel Ciolacu.

”În ultimele trei Guverne PNL, Guvernul Orban, Guvernul Cîțu și Guvernul Ciucă, România s-a împrumutat mai mult decât în ultimii 30 de ani și în fiecare an plătim mai multe miliarde ca dobânzi. Acum o să îi pună toate problemele în brațe lui Ciolacu și PSD-ului și o să spună să rezolve ei, să rezolve PSD ce au distrus trei guverne, toate trei ale domnului Iohannis. S-au întâmplat două lucruri importante pentru România. Ieri, a depus jurământul președintele Turciei, cel mai important partener al nostru din NATO și partener comercial și nu a fost președintele țării acolo, nu a fost primul ministru, iar astăzi a fost o zi importantă, aniversarea pentru noi a Tratatului de la Trianon. Ce a făcut domnul Iohannis nu a mers nici în Turcia la partenerul nostru, nici nu a vorbit de Trianon, s-a dus încă o dată în Germania să își mai ia niște premii pe care nu știu cu ce ne ajută pe noi în România”, a declarat Victor Ponta, în exclusivitate, la România TV.

Fostul premier a subliniat că România în aceste momente nu este condusă de nimeni pentru că președintele Iohannis are alte planuri.

”El l-am mai auzit și pe George Simion care în limbajul lui mai direct a mai spus: Iar pleacă în weekend Iohannis și îl doare în cot de noi. Dar realitatea asta este, că România nu mai este o țară condusă de cineva și cel care o conduce, domul Iohannis are cu totul și cu totul alte planuri sau obiective decât avem noi ceilalți”, a mai spus Victor Ponta.

Întrebat care sunt planurile lui Klaus Iohannis, Victor Ponta a răspuns: ”Cred că domnul Iohannis își dorește liniște până la sfârșitul mandatului și își dorește un loc de muncă la Bruxelles, pentru că altfel eu nu pot să înțeleg de ce România este singura care nu a luat atitudine față de celelalte țări din zonă când am avut problema cu grânele din Ucraina nu pot să înțeleg și să îmi explic cum domnul Iohannis, împotriva intereselor României a acceptat chestia cu canalul Bâstroe. Nu pot să înțeleg de ce domnul Iohannis, singur, fără să întrebe pe nimeni s-a alăturat unor țări mari, cerând renunțarea și renunțând la dreptul nostru de veto. Adică domnia sa ne negociază pe noi toți ca la anul în decembrie să meargă la Bruxelles și să zică: Domnule mai ascultător decât mine nu aveți, dați-mi și mie o funcție că eu am plecat de la Sibiu la București pentru o casă mai mare, o mașină mai mare, vreau să ajung la Bruxelles pentru o casă mai mare și o mașină mai mare.”

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentAdministraţia Prezidențială, explicații după ce Carmen Iohannis a purtat bijuterii de 12.000 de euro
Articolul următorKlaus Iohannis: Rusia va continua să fie cea mai mare ameninţare la adresa securităţii europene şi euroatlantice