Fostul premier Victor Ponta remarcă faptul că în proiectul de buget pe 2021 se mizează pe o creștere cu 13% a veniturilor.

„BUGETUL Romaniei este cea mai serioasa si importanta decizie a unui Guvern ( adica banii tuturor romanilor – din taxele si impozitele lor – pentru salarii, pensii , infrastructura, sanatate, educatie, armata, cultura, sport samd ). Din acest motiv am invatat sa studiez atent cifrele din Buget / asa am reusit sa sa promovez timp de 4 ani in Parlament Bugete cu deficite mici – dar cu cresteri de venituri si scaderi de taxe pentru cetateni. Bugetul promovat azi de Guvern atrage atentia publica prin “taieri” ( reduceri de venituri pentru diverse domenii). Nu cred deloc in eficienta “taierilor” – anul 2010 ne-a dovedit ca acestea au provocat suferinte individuale si prejudicii pe termen lung mai mari decat economiile”, a scris Ponta pe Facebook.

„Pe mine insa ma ingrijoreaza insa altceva din proiectul de Buget – prevederile care arata o crestere a veniturilor de 13% !!! Experienta mi-a aratat ca o crestere de venituri vine

1. fie dintr-o crestere economica uriasa ( ceea ce nu anticipeaza nimeni in 2021 ) sau

2. dintr-o crestere a taxelor si impozitelor ( in special TVA , accize sau cresterea cotei unice pe venituri) – care insa nu e mentionata in proiectul de Buget

Asa ca 2021 arata ciudat – ori se maresc substantial taxele ( ceea ce ar fi gresit) ori nu se fac veniturile si nu poti sa asiguri cheltuielile ( chiar asa taiate ca acum )! Ambele variante rele! Sa ne rugam sa fie bine – ca , deocamdata, lucrurile arata rau!”

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 13 februarie 2021
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 157. Dragoș Bucur o face lată. Gestul care a înfuriat