Vicepreședintele Pro România, Adrian Țuțuianu, a declarat joi, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, legat de o eventuală alianță electorală cu PSD pentru alegerile parlamentare, că social-democrații încearcă de fapt să „distrugă” Pro România. Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a spus joi, după o ședință a conducerii centrale PSD, că nu este exclusă alianţă cu ALDE, Pro România sau Partidul Puterii Umaniste social-liberal (PPUsl). Data limită pentru înregistrarea unor alianțe pentru parlamentare este 15 septembrie, adică marțea viitoare.

  • „Nu am avut niciun fel de discutii despre o alianță cu PSD. Pro Romania este partid care stă pe propriile picioare. PSD, în loc sa gândească la unitatea stângii, în general se gândește cum să facă să distrugă proiectul Pro România. Avem exemplul de ieri, de la Senat, unde a promovat o modificare a legii privind alegerea Senatului si Camerei Deputatilor si prin definirea partidului politic parlamentar am revenit la situatia in care doar partidele politice care au participat in alegeri pot avea reprezentanti in BEC, in birourile de circumscriptie, in birourile sectiile de votare. E diferenta mare intre fapte si vorbe la PSD”, a declarat Adrian Țuțuianu. El se referă la faptul că Pro România nu mai este partid politic parlamentar, potrivit noii definitii din legea adoptată de Senat.

Adrian Țuțuianu a precizat că declarațiile din PSD legate de o eventuală alianță cu Pro România sunt făcute „doar pentru propriul electorat”. „Nu vedem din ceea ce se intamplă că și-ar dori o alianță”, a adăugat el.

Vicepreședintele Pro România a mai declarat că între formațiunea și PSD nu există niciun fel de colaborare, nici la nivel local, nici la nivel central.

  • „Nu s-a putut face o alianta preelectorala pentru ca ar fi fost utila in batalia ideologica stanga-dreapta. Nu avem niciun fel de colaborari nici in plan local, nici in plan central, iar gesturile concrete facute de PSD sunt acestea de care v-am vorbit, proiectul de modificare a legislatiei electorale este initiativa unor parlamentari din PSD”, a explicat Adrian Țuțuianu.
Articolul precedentCozmin Gușă, reacție după dezvăluirile lui Dorin Iacob: “Să înceapă ancheta internă în SRI”
Articolul următorVictor Ponta – jucăria preferată a sistemului. Dosare grele fabricate la comandă