Traian Băsescu, în cazul căruia Curtea de Apel București a constatat calitatea de colaborator al Securității, a declarat în faţa instanţei că a fost obligat de regulamentul disciplinei militare să-şi “toarne” colegii de la Institutul de Marină, folosind numele conspirativ Petrov.

Curtea de Apel a constatat calitatea de colaborator al Securităţii a lui Traian Băsescu, iar apărarea fostului preşedinte, care a susţinut că a fost obligat de regulamentul militar să îşi toarne colegii, a fost desfiinţată de instanţă în motivarea deciziei, publicată miercuri de Grupul de Investigaţii Politice.

Călin Popescu Tăriceanu reacționează după motivarea Curții, spunând că afirmația lui Traian Băsescu „este o pată nemeritată pe haina militară și ea trebuie sancționată măcar de societate, dacă Justiția nu este în stare”.

„Am văzut motivarea Curții de Apel București în procesul lui Băsescu-Petrov. În încercarea de a-și apăra turnătoriile, Băsescu-Petrov face următoarea afirmație: “toți militarii erau informatori ai Securității și își turnau colegii înainte de decembrie ’89.”
Eu nu cred asta! Eu nu cred că sutele de mii de români care în cei aproape 50 de ani de comunism și-au servit țara în uniformă militară au fost informatori ai Securității! Eu cred că au fost foarte puțini cei care și-au turnat camarazii și aceia ori au fost slabi, ori șantajați, ori au beneficiat de avantaje! În ceea ce-l privește pe Traian Băsescu-Petrov, el a făcut parte din cei care au primit avantaje. Mari și multe!
Afirmația lui Băsescu-Petrov este o pată nemeritată pe haina militară și ea trebuie sancționată măcar de societate, dacă Justiția nu este în stare.
Dar vă întreb: sunteți de acord cu afirmația lui Băsescu? Am fost până în 1989 o nație de turnători?”, scrie Tăriceanu pe Facebook.
Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 117. Gelozia, boală grea
Articolul următorVictor Ponta despre desființarea pensiilor speciale: ”Pesediștii nu votează, udemeriștii nu votează, jumătate din PNL nu votează chestia asta”