Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat la România TV că cea mai înţeleaptă decizie, având în vedere situaţia alarmantă în care ne aflăm din cauza COVID-19, ar fi amânarea alegerilor parlamentare din decembrie.

“Vreau să discutăm cu realism despre ce se întâmplă în momentul de faţă. Au fost peste 4.000 de cazuri raportate. Aţi văzut specialiştii ce spun, că numărul îmbolnăvirilor va creşte exponenţial în perioada următoare. Organizăm alegerile sau nu? Nu pot să nu remarc că acest număr apare la 14 zile de la alegerile locale. E un vârf de îmbolnăviri, care e clar legat de organizarea alegerilor.

Nu doar eu, ci şi Victor Ponta, amândoi am spus că alegerile vor alimenta acest val de îmbolnăviri. În mod normal ar fi trebuit să amânăm alegerile până la stabilizarea situaţiei. La fel şi deschiderea şcolilor a alimentat această situaţie. Ce punem pe primul plan, organizarea alegerilor cu orice preţ, pe 6 decembrie, sau sănătatea oamenilor? Ajungem într-o stare de lockdown, cum a fost în starea de urgenţă, sau continuăm să ne luptăm cu virusul?”, a afirmat Tăriceanu.

De asemenea, liderul ALDE a sugerat ca parlamentarii să nu îşi mai primească salariile după momentul expirării mandatului.

“Cel mai firesc lucru ar fi amânarea alegerilor. Să le organizăm într-o altă fază, ele pot fi amânate pentru 3 luni de zile. Pentru ca cei din Opoziţie să nu mai vină cu declaraţii ridicole, recomandarea mea şi a lui Ponta e să nu se mai plătească indemnizaţii parlamentarilor”, a mai spus Tăriceanu.

Articolul precedentCristian Rizea, despre Gică Popescu: A fost arestat tot la ordinul lui George Maior și Vasile Dîncu, cu complicitatea lui Victor Ponta și a lui Gabi Oprea
Articolul următorPonta: ”La 60 de morți la Colectiv, Iohannis mi-a cerut demisia. Acum mor zilnic câte 60 de oameni și nu e nimeni responsabil”