Un sondaj Insomar efectuat în perioada 29 Martie – 2 Aprilie 2024 vine cu date surprinzătoare în ceea ce privește intențiile de vot ale românilor. Sondajul a măsurat încrederea în principalii lideri politici, intenția de vot pentru alegerea Primarului General al Capitalei,  intenția de vot pentru alegerea consiliului general al Capitalei, si intentia de vot pentru alegerile europarlamentare.

Un sondaj Insomar efectuat în perioada 29 Martie – 2 Aprilie 2024 vine cu date surprinzătoare în ceea ce privește intențiile de vot ale românilor. Rezultatele acestui sondaj dezvăluie schimbări semnificative în încrederea românilor față de liderii politici și în intențiile lor de vot pentru alegerile viitoare.

Prima întrebare a sondajului a fost „Câtă încredere aveți în principalii lideri politici”, iar românii au răspuns într-un mod surprinzător: George Simion se detașează în preferințe cu 31%, urmat de Nicolae Ciuca, cu 29%. Pe locul trei la capitolul încredere se clasează Marcel Ciolacu cu 27 %, urmat de Cozmin Gusa cu 26%. Liderul USR, Catalin Drula îi urmează în clasament cu 12% iar Cristian Popescu Piedone îi „suflă în ceafă”, cu un procent de 11%. Următorii în preferințele românilor sunt Ludovic Orban cu 7% și Diana Sosoaca, cu 3%.

Imagine

Al doilea aspect analizat de sondaj a fost acela al intenției de vot pentru alegerea Primarului General al Capitalei. Aici vedem o răsturnare a situației: Actualul primar, Nicusor Dan, conduce clasamentul cu  29%, urmat de Cozmin Gusa cu 26% și de Cristian Popescu Piedone cu 22%. Aceștia sunt urmați de Catalin Carstoiu cu 15 % și alti candidati cu 8%.

Imagine

În ceea ce privește intenția de vot pentru alegerea Consiliului General, observăm cum alianța PSD + PNL ar câștiga detașat cu 43%, urmată de partidul AUR 20%. 17% dintre respondenți au indicat că ar vota pentru alt partid sau alianta, iar Dreapta Unita ar avea 14% dintre voturi. Aceștia sunt urmați de PUSL cu 4% și SOS cu 2%.

Imagine

Sondajul mai prezintă și intențiile de vot ale românilor pentru alegerile europarlamentare. La acest capitol, alianța PSD + PNL ar învinge detașat cu 42%, urmată de partidul AUR cu 21%, Dreapta Unita cu 17%,  Alt Partid sau Alianta cu 16% și PUSL cu 4%.

Imagine

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, 
rezidentă în Bucureşti, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un 
nivel de încredere de 95%.
Datele au fost colectate telefonic, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor 
cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.
Validarea eşantionului s-a realizat pe baza ultimilor date INS.

Vânătorii de comori au deschis sezonul săpăturilor după chihlimbar în comuna buzoiană Colți

 
 
 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentRomânii se tem mai mult de sărăcie decât de război
Articolul următorPSD şi Pro România vor avea candidaţi comuni pe liste la alegerile locale, în Maramureș