Odată cu creșterea accizei la carburanți de la 1 iulie vom asista la scumpiri în lanț. Transportul se va scumpi, iar acest lucru se va reflecta și în prețurile de la raft. Asta în condițiile în care deja prețul legumelor a explodat.

Am mai rămas doar cinci zile până când acciza la carburanți va crește, ceea ce înseamnă că pentru un plin de 50 de litri, fie de benzină, fie de motorină, vom plăti mai mult cu 50 de lei. 

Acest lucru se va reflecta și în prețurile de la raft, asta în condițiile în care deja alimentele românești au înregistrat scumpiri masive și o diferență uriașă de preț între cel de la producători și cel de la tarabe.

De exemplu, dacă de la producător un kilogram de roșii se vinde cu maximum 2 lei, același kilogram ajunge să coste în piețe între 6 și 8 lei. 

Situația este și mai gravă dacă vorbim de castraveți pentru că, în piețe, kilogramul se vinde cu 6 lei, iar la producător costă de 6 ori mai puțin. 

Scumpirile nu se vor opri însă aici în perioada următoare. 

Pentru a acoperi gaura de la buget, statul ia în calcul să crească taxele și impozitele, asta după ce Comisia Europeană cere României noi măsuri pentru a reduce deficitul bugetar. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMaia Sandu: “Moldova trebuie să fie liberă, europeană și o țară unde pacea este garantată”
Articolul următorPonta: Kovesi a lucrat întotdeauna în interesul puterilor străine! Dezvăluiri fără precedent despre legăturile cu Florian Coldea